2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Something About The Blogging Me.
Wednesday, April 15, 2009 posted at 19:15 ♥

Updated on 16th April 2009

Mau tahu tak fiil saya kalau berblog?

  1. Tidak tahulah memang minat ke apa, tapi memang selalu tangguh-tangguh update blog - Lepas tu tiba-tiba dalam sehari ada 3 entri atau hari-hari yang terlepas untuk di update, tiba-tiba ada entri (macam hari ini). Haha. (sebab nak sangat pegang kata-kata hari itu - mahu jadi penulis blog tegar. Main tipu sikit. Nanti orang bilang cakap si Fina ni tidak boleh pakai langsung)
  2. Untuk pengetahuan, waktu saya post banyak entri itu tandanya memang tiada life lain la selain berblog. Kalau sunyi sepi pula maksudnya life filled with many things. Or simply because tak-berapa-nak-rajin, atau terjangkit penyakit blogger yang membawa kepada Sindrom Otak Beku.
  3. Saya baca komen orang, dan rajin tengok blog orang lain setiap kali ada update. Tapi malas sikit nak balas komen atau hantar komen. Tapi lepas ni saya cuba merajinkan diri. Walaupun tak kenal, tak salah bersikap mesra kan?
  4. I just love writing and sharing. That's why I'm still here - with the ups and downs. Belum ada niat mahu berhenti (Oh tidak). Sampai menutup mata, mungkin.
  5. Untuk pengetahuan, SUFILARA IS NOTHING BUT A NAME. I saw this name at an online chatroom I've joined years ago. And was really attracted to it. Tak sangka pula minat sangat sampai boleh jadi alamat blog. Jap jap, nak fikir jap. Apesal la.. Sambil tengok awan blank terapung-apung atas kepala. Haha. Tandanya, tak tahu. SUFILARA sangat-sangat tiada kaitan dengan dukalara, manjalara, segala jenis lara. SUFI itu tiada kaitan dengan lagu kumpulan Damasutra, jauh sekali golongan sufi-sufi. I just love the name to be my virtual trademark. I love something unique. Something rare. Something beautiful. And please, don't call me SUFILARA. I'm Hasnie Falina. To be short, just Fina =)
  6. Waktu Fina (ceh, Fina) menulis, sila ambil perhatian pada perkataan yang di-garis-kan. Yang di-grey-kan adalah yang tak berapa nak penting untuk dibaca, dan sila ingat perkataan yang di-bold-kan atau yang di-HURUFBESAR-kan.
  7. Menulis campur-campur dalam bahasa melayu dan bahasa inggeris yang tidak keterlaluan (agaknyalah. haha) dengan harapan tak mengganggu mood pembaca =)
  8. I'm very alert on my spelling but please don't be mad kalau terlepas juga satu dua perkataan. I'm a human as well, jadi sila tegur dengan berhemah.
That's all for now.

Foot Note : On 15th of April sebenarnya tengah sibuk ulangkaji soalan past year untuk kertas Penyelidikan Sains Sosial dalam bilik ekon. Dan main masak-masak 1 jam. Haha.


Labels: ,


2 Comments:

Anonymous Joe said...

haha, sufilara...

lawak2...

nama baik2 p minat nama laen lak..

11 June, 2009 01:09  
Anonymous Fina said...

dear Joe,

nama baik2 apa? sufilara is nothing but a blog name. bleh bezakan tak?

11 June, 2009 08:00  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish