2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Some lonesome hours..
Sunday, April 05, 2009 posted at 02:24 ♥

Sekarang ini sedang perang dingin lagi dengan Abang. It's a good thing he pays much more attention on his work and very dedicated about it, but it frustrated me as well as he ignoring me. I remember when the last time I was SO busy until I didn't have time for him - even for myself. I ignored him too. Fair enough, no? Well, Fina. Give him his time.. (Baiklah sangat. Padahal bukan main nak mengamuk tadi)

Looked around. Realised that all my cooking stuffs masih ada di bilik JPMDPP. Ok Fina, tahan loya tu. Jom angkut balik barang-barang tu.

.
.
.

Tadi masuk ke bilik JPMDPP. Dayah ada di dalam. Sedang nyenyak tidur atas sofa dengan kaki berstokin hitam terangkat ke udara sebab Dayah lagi panjang dari sofa tu. Haha. Iya, Dayah tidur. Sampai terjengket-jengket saya kumpul semua barang-barang - taknak bagi Dayah terjaga. Macam pencuri. Guys, kalau tiba-tiba perasan ricecooker (aik, JPMDPP bawa ricecooker?), sos tiram dalam peti ais, garam, gula minyak masak, pisau, pembuka tin, tupperware tu hilang, jangan histeria pula. Ada kat sayalah sayang. Haha.

Saya baru lepas masak nasi. Hambik. Sekarang dah jam 12.25 AM. Makan nasi tengah-tengah malam ini memang satu keindahan bagi orang-orang yang suka melantak. Aku tensen ni. Apa lagi, makan. Makan.

Sedang merebus telur. Kejap lagi masak lada putih tumis pula. Nyum nyum. One of my favourite. Diimport khas oleh mak dari Sabah hari itu. Tapi tak taulah apa rasanya kali ni sebab bawang pun kehabisan. Sekejap lagi I siap masak I tunjuk dekat you all.

.
.
.



Tadaaa....~

Mak aih.. Pedasnya! Sape masak neh? Tak dapat nak habiskan - Pedas sangat. Pagi sikit nanti bersarapan lagi dengan ini. Kahkah. Resepinya pada next entri. Tapi instinct menyatakan tak ramai yang terliur nak mencuba pun. Kahkahkah lagi. Err. Minah ni tengah tensen agaknya. Otak tak berapa nak betul. Masak tengah-tengah malam buta. Siap gelak tak henti. Ketuk-ketuk kepala tu sikit.

Hmm.. Betullah. Being alone could be one of millions disaster.

Sekarang sudah jam 2:24 AM.

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish