Open and Sharing

April 07, 2009

Salam.

Malam ini hangat sedikit.

Kiranya macam sesi penilaian. Masing-masing memberi pendapat. Ada yang memilih untuk diam dan mendengar sahaja. Masing-masing meluahkan rasa tidak puas hati masing-masing pada orang ‘Paling Atas’ itu. OH. Aku tiada komen. Memang aku sendiri pernah terkena – Dimalukan depan ramai. Kalau aku, mungkin iyalah aku boleh buat bodoh. Tapi masih take note. Tidak dinafikan memang ada sedikit gurisan dalam hati, tapi, keluar pintu JPMDPP, aku tidak bawa keluar satu pun kerana bagi aku itu cabaran.

Aku mahu tergelak bila timbalan exco kata dia tidak boleh hal tarian-tarian. Siap minta maaf pada aku. Seingat saya, saya tidak pernah meminta. Jauh sekali menyuruh. Saya sebolehnya tidak mahu pun timbalan saya masuk ke tarian. Sangat tidak seronok. Seburuk-buruk cadangan saya, projek tetap jalan – no matter what. Fine anyway. You mahu buat apa sebenarnya? Tahu pula mengumpat sana sini? You bagi cadangan, you tidak proceed pun? Buat lain kali.

Hei.

Aku naik jadi JPMDPP dengan membawa nama dalam bidang yang ini. Semua orang tahu, dan semestinya semua alert yang aku memang lebih kepada bidang seni yang ini. Saya mahu ingatkan – Ko-kurikulum, Bidasari, dan semenjak audition (awal 2008), kumpulan tarian DPP Bukit Kachi 2 ditubuhkan hinggalah diberikan nama Audirasari saat menjelang pertukaran nama DPP Bukit Kachi 2 ke DPP SME Bank, – dari semester pertama hingga sekarang, saya aktif bidang yang ini. Naik jadi Exco Kesenian & Kebudayaan, semua orang nampak saya lebihkan pada tarian.

Guys. I’m still Audirasarian. If you suruh pilih antara JPMDPP atau Audirasari, I’ll go for Audirasari. Objektif : Naikkan nama Audirasari. Ini objektif saya tidak berubah dari mula masuk JPM sampai sekarang. AND. If you suruh pilih study atau JPM, I’ll choose JPM. Frankly speaking. I LOVE working.

Isu lain, tentang insiden-insiden sepanjang persiapan dan Majlis Pemasyhuran itu. Event besar, mesti tidak akan terlepas dari perkara-perkara macam ini. Tapi saya fikir satu sahaja. Bila everyone stop complaining each other, waktu itu kita masing-masing boleh bergerak dalam satu pasukan. Mahu tidak mahu, hakikatnya ini pasukan yang ditubuhkan yang ahli-ahlinya dipilih oleh orang atas – bukan atas pilihan hati masing-masing. Adapt! Adapt! Sudah. No more words.

Berita dari kampung.

Petang tadi, Dana inform – S's mummy passed away because of her kanser rahim. I guess, the day before. Innalillahiwainnalillahiraji’un.. Mari sedekahkan Al-Fatihah. It's sad to hear this, since. .Emm I don't know. It touched my deeper side. Pipie pula kena jangkitan red-eyes. Ayah pula sudah ditukarkan ke Jabatan Pendidikan Daerah Ranau. Ini minggu terakhir ayah di Jabatan Pendidikan Daerah Telupid. Saya sangat-sangat sokong perpindahan ini. Kesian ayah asyik berulang alik dua jam dari Telupid ke Ranau untuk berjumpa family tiap hujung minggu.

Esok lagi.You Might Also Like

0 comments