2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




Rumah Hati
Tuesday, January 20, 2009 posted at 23:59 ♥

Singgah lewat malam ke rumah saya yang ini. Baru saja selepas meng'key-in' SIRA untuk ahli-ahli jawatankuasa Malam Budaya Kontemporari. Masa sangat pack, dan semua kerja-kerja harus pula dikerjakan secepat mungkin. Saya masih terus berlari. Berehat sebentar, dan meneruskan lagi marathon. Ah. Cuti final semester bulan May ini pasti saat yang paling ditunggu-tunggu. Saat yang macam 'heaven'. InsyaALLAH. Sekarang baru bulan satu. 3 more months. Dalam kesibukan ini, moga saya tidak terlupa tanggungjawab saya sebagai seorang pelajar dan seorang hamba ALLAH. Mujur saya ada dia untuk selalu di sisi. Walaupun tidak di mata, dia tetap di hati. Sanggup mengingatkan kala terlupa. Menegur kala tersalah langkah. Alhamdulillah..

Bukan senang ya deal dengan perempuan seperti saya. Tidak percaya, tanya dia. Bagaimana jerih pedih, derita dan sengsaranya melayan dan cuba memenuhi kehendak saya.

Saya rapat dengan mama. Iyalah, perempuan kan? Memang masing-masing lebih terbuka. Ditambah lagi dengan sifat wanita itu yang lebih halus perasaannya. Sentiasa mahu berkongsi cerita, berahsia-berahsia (walaupun bukan rahsia pun), main gelak-gelak, nyanyi kuat-kuat, gila sama-sama. Wah. Itu macam lebih kepada saya dan Dana. Haha. Sebut tentang Dana, anak itu mahu pindah ke sekolah baru. Yang lebih dekat dengan rumah. Setahun dia memujuk ayah dan mama. Baru kali ini berjaya. Tahniahlah buat dia. Tapi Dana. Ini pesan. Tolong jaga mentaliti. Naik boleh. Turun jangan. OK?

Sampai mana tadi? Ok. Ok.

Saya rapat dengan mama. But know what, setiap kali saya mengadu kisah cerita onak duri dan pergaduhan kami, (yang sebenarnya lebih selalu berpunca dari saya - told you right? Being with me is not easy. Kalau kau lelaki, kau sangat bertuah kau tidak mengenali saya). The first thing my mom would say is,.. "Mama tau kau yang salah, kan?"

What to do? She IS my MOM.
And mom always right.
Haha.
Nanti silap-silap kahwin nanti mama yang akan selalu back-up dia. Back-up? Aik, bunyik macam merancang nak membuli je?

Hehe. Tidaklah.
Tidak.
Saya bakal isteri yang penyayang :)

Dush!
Apesal cakap tentang kahwin ni?

Notes :: 22th-25th januari - Kem kaunseling.


Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish