2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




MY PLANNING
Saturday, October 25, 2008 posted at 22:07 ♥

CAR AND MAKING MONEY

Nak beli kereta lah ~

huks! aku sendiri hampir tergelak, macamana semalam tibe2 terfikir nak ade keter sendiri. dahlah asal jauh kat sabah, still student, own salary utk bayar pun takde lagi. nak gune elaun yang ayah bagi tu bleh la cover dlm bwh rm200 tp banyak mana la kalo nak banding dengan harga kerete.

teringat hari tu ckp kat mak nak mintak ayah belikan keter, mak bagi respon mcm positif jer.. tp bila ckp kat ayah, ayah senyum je. ingatkan bleh la. bukak je mulut, 'nanti bila sudah kerja, beli yang canggih2 pun takpa'. hampa. lagi kecil peluang tu bila dapat tau sampbung study kat Kedah.

but really. sgt2 muak naik bas. pastu mcm bez jer tgok orang bawak keter sndiri. geram org buat sewa keter n keter sapu leh kaut untung mudah dan lumayan dari kitorang yang rajin menyewa. ceh. sakit hati. rm6 utk kos hantar dari kampus ke DPP Bukit Kachi yang jauhnye setakat 4 km dan tidak pernah trafik.

– 1st survey the price – for auto or manual (i nak auto lah), kos pengangkutan balik sabah nanti, kalo cuti simpan kat mana, and everything. Maybe i can rent it to others with cheaper price berbanding harga yang dalam pasaran kat UUM sekarang. Rm90 seharian, rm70 for half day. Rm10 for 1st hour then rm5 for every hour after. thats standard price here kalo nak sewa kancil. nak yang 1st hand ke 2nd hand? byk soalan kat kepala hotak ni. in case nak mudah dapatkan sticker pun, kena aktif kat klj. cth, jd JPMK. my rumet apply jd JPMK sem dpn, tujuan utama. nak dapatkan sticker keter. die start bawa keter sem ni.

CARIER
I’m going to finish my degree at 2011. No more extending semester. I can’t stand staying here more than that. So, I’ll be fully graduated in degree when I reached 25. I’ve planned to start working on early 2012. Counseling is just batu loncatan, actually. I got much working plan. Continuing mom’s business? Following dad’s path? Working at non-government school? Or just staying home with my kids... hehe... joke. for sure, I’ll be back to business! Well, I just hate Maths u know...

GETTING MARRIED
I want to get married not more than 28. But I’ll consider being married earlier if my bank account reached RM20 000. But nah! Haha. I want to remain ‘berdua’ until a year then baru fikir nak buat anak. Planned to have 3 babies BEFORE I’m 35. That’s my final decision. Dulu fikir nak habis beranak sblm 30 but bila fikir maybe lambat kawen, so terpaksalah.

STUDIES
I want to reach master level. And then, I’ll try to reach the PHD. For now, i'll do my best in counseling. Biar hidup ini tidak pernah menyesal.

ACHIVEMENT AND SKILLS TO DEVELOP
I want to..
- Master about 5 languages in my life. Malay, English, Dusun, France, Mandarin. besar ek cita2
- Being in PERKAMA.
- To gain salaries at least rm5000 a month
- Continuing my mom’s footsteps ; merging the business, or build another cawangan. Kena belajar masak macam mama.

ops. da. nak cepat! slm.


Labels:


3 Comments:

Anonymous aziimah said...

wow. u have such great planning. i never listed down what i need like wat u done. but i think tis is good idea.

need to start my own 'diary' now. haha.

btw, human never satisfied with wat they have. juz try ur best to enjoy wat u have now so you wont look back and regret later.. =)

27 October, 2008 01:20  
Anonymous joe said...

wow. u have such great planning. i never listed down what i need like wat u done. but i think tis is good idea.

need to start my own 'diary' now. haha.

btw, human never satisfied with wat they have. juz try ur best to enjoy wat u have now so you wont look back and regret later.. =)

27 October, 2008 01:23  
Anonymous joe said...

wow. u have such great planning. i never listed down what i need like wat u done. but i think tis is good idea.

need to start my own 'diary' now. haha.

btw, human never satisfied with wat they have. juz try ur best to enjoy wat u have now so you wont look back and regret later.. =)

27 October, 2008 01:24  

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish