2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




AIDILFITRI SUATU TITIK AKHIR
Tuesday, September 30, 2008 posted at 21:44 ♥

hilang semua janji
semua mimpi-mimpi indah
hancur hati ini melihat semua ini

lenyap telah lenyap
kebahagiaan di hati
ku hanya bisa menangisi semua ini
hancur hati ini melihat kau telah pergi

langit menjadi gelap berkelabu
menyelimuti hatiku
mengubah seluruh hidupku
mengapa semua jadi begini

perpisahan yang terjadi
di antara kita berdua
ku akan menanti sebuah keajaiban
yang membuat kita bisa bersama kembali

[OST Cinderella - Cinta Yang Hilang]

I wish, that this wasn't so hard..

sejak tadi hati galau. mengenangkan apa yg berlaku semalam dan berlanjutan ke pagi tadi. mmg. mmg d mata mereka semua, aku adalah nana yang ceria. yang riuh. hati ini cuma ALLAH yg tau.

wktu berbuka puasa td is the best i ever had for this ramadhan. with udang goreng, sayur kobis, hati ayam, sup daging, sambal terung, terung goreng, tembikai, sambal tomato, everyone's full! pastu melantak aiskrim (dana n pipie kata aiskrim warna warni cuz of its' colour - blue, yellow, pink), then mom bring out mee soup! my family do eat that much?!

(o_O)
get ur stomach set for tomorrow lah :p

then, men bunga api (yang meletup2). really fun. when the 'show' ended, mom goes like.. "that's it??" and "any other??" haha. it pretty funny though, cuz mama sblm ni berkeras taknak bg men mercun and then turned out saying things like that.. *biggrin*

then we watch dana and pipie men bunga api. it reminds me when kili and i was little. pernah aku tak sedar time tgh bez men bunga-bunga api, my bro cucuk btg bunga api yang sedang berapi lagi memercik2 kat my baju raya. my new skirt baju kurung raya pun berlubang. such a devil of him. it brings laughter whenever we talk again about it, but i was so angry at time! LoL

time bg kucing makan, there's only Mambo yg ade. Mimiw, Gaban dan Mia xde. wonder where they r. raya pun tak stat lg. sampai leave mambo behind. hehe. takpe2. there u go mambo. ikan sungai for dinner :)

time tu berkumandanglah takbir raya dari masjid kampung. sayup tp tiap patah agak jelas juga d pendengaran. bunyi mercun kedengaran d mana2, kemudian suara ibu2 memarahi. ruang2 hadapan kebanyakkan rumah2 dihiasi dengan encik lampu blingbling. terasa hangatnya lebaran. terasa juga hangatnya d pipi. hati sayu. mengenangkan yang Aidilfitri yg mulia ini adalah titik akhir hubungan kami..

mujur mlm itu diciptakan tanpa sinar matahari. gelap. dlm kelam mlm tu, bibir bergerak. mengalunkan suara, pantulan nota-nota muzik dari hati. menyanyikan lagu elergi sepi - azharina azhar. saya mulakan. diikuti dana. menyanyi bersama. kadang2 bersahutan. kadang2 ada yang terdiam menghayati lirik. saya lah tu.

saat mentari beradu rembulan pun bertamu
hati pun menjadi sayu dalam kesamaran waktu
mengapakah rinduku masih ada dalam kalbu
sedangkan cinta itu sudah berlalu
mungkinkah rasa bersalah masih menghimpit jiwa
kerna terlalu tega membuatmu terluka
dikau yang begitu setia, tabah hadapi segala
namun ku menjadi alpa, kesal akhirnya
aku pinta kepadamu maafkanlah kesilapanku
aku tahu kau dan aku tidak mungkin akan menyatu
biarlah doa tulusku mengiringi jalanmu
dan menebus khilafku terhadapmu..

saya yang menangis dalam keceriaan. saya yang diam dalam keriuhan.
saya.
menangisi aidilfitri ini. could this be any worse?

kini waktu org lain sedang bergumbira bermain mercun d luar sana, saya duduk d ceruk bilik dengan rasa yg pelbagai. kering sudah airmata. calar balar sudah hati ini. masih tidak percaya kini saya telah kehilangannya.

baru beberapa hari lepas kami begitu bahagia..
bagai baru sahaja kami merancang pelbagai perkara utk dilakukan bersama nanti.
bagai tak percaya sepanjang ramadhan ini kami bersama, akhirnya satu hari akhir sebelum Aidilfitri menjelang, segalanya hancur musnah.


Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish