Tuesday, September 30, 2008

AIDILFITRI SUATU TITIK AKHIR

hilang semua janji
semua mimpi-mimpi indah
hancur hati ini melihat semua ini

lenyap telah lenyap
kebahagiaan di hati
ku hanya bisa menangisi semua ini
hancur hati ini melihat kau telah pergi

langit menjadi gelap berkelabu
menyelimuti hatiku
mengubah seluruh hidupku
mengapa semua jadi begini

perpisahan yang terjadi
di antara kita berdua
ku akan menanti sebuah keajaiban
yang membuat kita bisa bersama kembali

[OST Cinderella - Cinta Yang Hilang]

I wish, that this wasn't so hard..

sejak tadi hati galau. mengenangkan apa yg berlaku semalam dan berlanjutan ke pagi tadi. mmg. mmg d mata mereka semua, aku adalah nana yang ceria. yang riuh. hati ini cuma ALLAH yg tau.

wktu berbuka puasa td is the best i ever had for this ramadhan. with udang goreng, sayur kobis, hati ayam, sup daging, sambal terung, terung goreng, tembikai, sambal tomato, everyone's full! pastu melantak aiskrim (dana n pipie kata aiskrim warna warni cuz of its' colour - blue, yellow, pink), then mom bring out mee soup! my family do eat that much?!

(o_O)
get ur stomach set for tomorrow lah :p

then, men bunga api (yang meletup2). really fun. when the 'show' ended, mom goes like.. "that's it??" and "any other??" haha. it pretty funny though, cuz mama sblm ni berkeras taknak bg men mercun and then turned out saying things like that.. *biggrin*

then we watch dana and pipie men bunga api. it reminds me when kili and i was little. pernah aku tak sedar time tgh bez men bunga-bunga api, my bro cucuk btg bunga api yang sedang berapi lagi memercik2 kat my baju raya. my new skirt baju kurung raya pun berlubang. such a devil of him. it brings laughter whenever we talk again about it, but i was so angry at time! LoL

time bg kucing makan, there's only Mambo yg ade. Mimiw, Gaban dan Mia xde. wonder where they r. raya pun tak stat lg. sampai leave mambo behind. hehe. takpe2. there u go mambo. ikan sungai for dinner :)

time tu berkumandanglah takbir raya dari masjid kampung. sayup tp tiap patah agak jelas juga d pendengaran. bunyi mercun kedengaran d mana2, kemudian suara ibu2 memarahi. ruang2 hadapan kebanyakkan rumah2 dihiasi dengan encik lampu blingbling. terasa hangatnya lebaran. terasa juga hangatnya d pipi. hati sayu. mengenangkan yang Aidilfitri yg mulia ini adalah titik akhir hubungan kami..

mujur mlm itu diciptakan tanpa sinar matahari. gelap. dlm kelam mlm tu, bibir bergerak. mengalunkan suara, pantulan nota-nota muzik dari hati. menyanyikan lagu elergi sepi - azharina azhar. saya mulakan. diikuti dana. menyanyi bersama. kadang2 bersahutan. kadang2 ada yang terdiam menghayati lirik. saya lah tu.

saat mentari beradu rembulan pun bertamu
hati pun menjadi sayu dalam kesamaran waktu
mengapakah rinduku masih ada dalam kalbu
sedangkan cinta itu sudah berlalu
mungkinkah rasa bersalah masih menghimpit jiwa
kerna terlalu tega membuatmu terluka
dikau yang begitu setia, tabah hadapi segala
namun ku menjadi alpa, kesal akhirnya
aku pinta kepadamu maafkanlah kesilapanku
aku tahu kau dan aku tidak mungkin akan menyatu
biarlah doa tulusku mengiringi jalanmu
dan menebus khilafku terhadapmu..

saya yang menangis dalam keceriaan. saya yang diam dalam keriuhan.
saya.
menangisi aidilfitri ini. could this be any worse?

kini waktu org lain sedang bergumbira bermain mercun d luar sana, saya duduk d ceruk bilik dengan rasa yg pelbagai. kering sudah airmata. calar balar sudah hati ini. masih tidak percaya kini saya telah kehilangannya.

baru beberapa hari lepas kami begitu bahagia..
bagai baru sahaja kami merancang pelbagai perkara utk dilakukan bersama nanti.
bagai tak percaya sepanjang ramadhan ini kami bersama, akhirnya satu hari akhir sebelum Aidilfitri menjelang, segalanya hancur musnah.


Share:

Monday, September 29, 2008

BUBBLING

dears! :)

till now, got many kad raya.. especially from my friendster friends. i'll post all those virtual cards here. check that out later yah! ^^

hey.

i wanna change my blogger skin too!! Ann did it. Hyuuga did it. well, i've use this template long enough that i think i want to try something new and nice..

anyway.
for all of u out there. HAPPY COMING RAYA AIDIFITRI ya! jika ada terkasar bahasa, terlanjur kata, tersilap bicara ~ Maaf zahir dan batin. with all my heart :)

Lots of Love!

Share:

Thursday, September 25, 2008

should be LEAVING on time - ON A 'JET PLANE'

25 September 2008.

hari untuk pulang. hendak dikata hari yang malang, takla sgt. nak kata hari untung pun mmg tak. haha.. well..

pagi td terlewat bangun. mmg tak sedar apa pun sbb tertidur. sblm tu tak kunci jam pun. tepon pula silent. flight jam 8.35pg, kaunter n sistem tutup dlm stgh jam sblm boarding. i dunno if jam 6 tu saya tak terjaga dari tido, and even kalo orang kol pun hp tak kuar bunyi.. i'll missed my flight to KL! arghh..

around 6.45am, jijul came with his room-mate, syazwan. kalo tak silap, anak manager CIMB.. cawangan perlis kot, cuz i learned that he's from Perlis. driving a honda. bile la aku leh ade keter sendiri. huuu.. syazwan hantar kitorang g airport, tunggu sampai kitorang dah check-in. a nice friend of jijul.

my first flight to LCCT KL took around 45 minutes. spjg perjalanan tu jijul tidur. he don't sleep last night. pity him..

sampai kat LCCT sekitar jam 10 pg. duduk2, borak2, jam 11 pas cek jadual flight, kitorang g kaunter untuk check-in. nak dijadikan cerita, setelah menunggu giliran (line pjg gile - musim perayaan la katakan..), sampai kat kaunter, i found out that i'm at the wrong counter. sistem kat kaunter check-in utk flight ke Kota Kinabalu dah tutup pulak tu. means that, i missed the flight!

i don't know why i was so calm at time. juz otak ligat berfikir - what am i going to do now. but i was so calm, like i know everything would be so okay sedangkan time tu genting dah. jijul dah cemas cuba bertanya kat kaunter bout kitorang ni, but he's still look calm.. ops, bukan kitorang. its only me. its my flight 12.50 pm. after asking for some help, the staf there asked us refer kat kaunter 16. untuk pendaftaran lewat or sbrg kecemasan. dgn kata lain, utk kes khas.

mula2, pegawai kat kaunter tu kata dah takleh bantu dah. time tu there's also a girl - juga terlepas flight ke KK jam 12.50 pm. gud news for me (haha) cuz at least i got company. slps pegawai tu ckp tak dpt nak tolong, saya n jijul berdiri tepi kaunter, cuba cari jln len tp sume hampa. the girl was still there. i called my ayah, and as expected, he get angry and frustrated, warning me to deal with it myself since it's my fault. hamba redha. after 10 minutes, the officer silently call us. and the girl - Ivy (found out her name later). the officer explained about what he's going to do (read: help) 'bout our case - which, i really100x thank him for that!

kitorang dbenarkan naik next flight ke Kota Kinabalu without any extracharge. kitorang cepat2 check-in time tu cuz time tu ada masa sejam lg utk flight 2.15 pm. jijul pula pas make sure saya n ivy dah check in, die pla g check in utk flight die g Miri Sarawak jam 3 lbh nti. pas dah masuk balai berlepas kitorang dpt tau flight delay ke 2.50 pm. what a day. everything seems isn't right, n unsmooth. huhu. waktu perjalanan pula cuaca tak ok so flight ada gangguan sket. but Alhamdulillah, by the time pesawat reach the ground and slowly stop dan penumpang dah leh kuar dari pesawat, mmg betul2 lega.. Alhamdulillah!

saya n ivy berpisah d terminal, family masing2 dah tunggu. we promised to add each other at friendster site ;) pas amik bagasi yang sy letak d kargo, terus kuar dan seperti biasa, d keramaian itu, pasti ada wajah ayah tertinjau2. wajah kesayangan hamba. hehe.. walaupun kena marah td kat tepon time sy still kat LCCT, tp bila da sampai ni everything seems normal.

pas berbuka puasa, balik hotel n skrg ni tgh online using my dad's laptop.. updating my life :)

P/S despite all that, i would be still thanking jijul.. for making my day. for his loyar buruk yang buat sy slalu geram. for his comforting smile. for being mine. for being him :)


tips :

1. air-asia just hadkan satu beg ke kargo utk satu pnumpang je skrg ni. for any extra bag, extra payment rm10. lain hal pula kalo overweight. air-asia bg limit sampai 15kg je. hari ini dlm sejarah : kali ni beg sy 11.9kg jer.. slalunya overweight! haha.

2. check-in awal! terutama time2 perayaan. kaunter buka 2jam sblm flight. and please do check jadual penerbangan. ingat betul2 nombor kaunter dan nombor flight sekali.

3. ur mykad. u'll need it everytime. dun misplace it anywhere even if anda tau anda letak ur mykad kat dlm beg. make sure u know where exactly u put it. nti satu hal pula nak cari time mykad tu dperlukan. lg2 kalo hlg. waduhh..

4. jika ada apa2 kecemasan, silalah rajin bertanya dan cepat bertindak. don't be too depending on anybody else ;)


Share:

Tuesday, September 23, 2008

SOME CHANGES

YAH!

jika kalian perasan, ada bendasing baru yang tibe2 muncul d blog ini sejak beberapa hari lalu. beberapa hari lalu, adik sy yang study kat politeknik Kuching tu mintak username n password utk nak letak something kat this blog (since he knows i got some tetamu tetap dan tetamu2 yang lain kot..). untuk pengetahuan, ni sume my bro nyer keje, letak advertisement sume.. just giving him some support here. maybe this related to his practicum (latihan industri)..

utk cuti ni, ade dua video yang perlu dianalisis watak2nye.. filem Wanted, dan filem Flicka. i'm searching for FREE Flicka movie. cerita tak best sgt but this should the film i have to watch all over again during my cuti raya. oh well. this should be fun. haha.

menghitung hari.. detik demi detik.. ;p lalala..

Share:

ADAT PERPATIH DAN ADAT TEMENGGUNG DI SEMENANJUNG TANAH MELAYU

Sehingga kini, keseluruhan orang-orang Melayu di Semenanjung dibahagikan kepada dua pengikut-pengikut adat: orang-orang Melayu di Negeri Sembilan dikategorikan sebagai pengikut-pengikut Adat Perpatih, dan orang-orang Melayu di negeri-negeri lain dikategorikan sebagai pengikut-pengikut Adat Temenggung.

Istilah ‘Adat Temenggung’ digunakan oleh pengkaji-pengkaji barat sebagai adat masyarakat Melayu yang pangkalnya bertitik tolak dari tanah Minangkabau. Sekiranya dianalisis secara terperinci dan dihujahkan secara kritis, kita akan mendapati bahawa penggunaan istilah ‘Adat Temenggung’ sebagai mana yang digunakan selama ini adalah tidak tepat. Penggunaan istilah ‘Adat Temenggung’ bagi merujuk kepada adat-adat yang diamalkan di Tanah Melayu adalah berpunca dari kesilapan pengkaji-pengkaji barat tentang undang-undang adat orang Melayu.

Di Minangkabau, sebenarnya tidak terdapat penggunaan istilah ‘Adat Perpatih’ dan ‘Adat Temenggung’. Yang ada hanyalah Baca Selanjutnya … keselarasan Bodi Caniago yang mengikut dasar-dasar kepimpinan Datuk Perpatih dan keselarasan Koto Piliang yang mengikut dasar-dasar kepimpinan Datuk Temenggung. Apa yang perlu kita tahu ialah, yang membezakan kedua-kedua ini adalah bentuk kepimpinan dan bukan berkait dengan sIstem kekerabatan kerana orang-orang Minangkabau yang mengikut sistem kepimpinan Datuk Temenggung juga mengamalkan sistem kekerabatan berbentuk matrilineal. Tidak ada perbezaan sistem kekerabatan di antara keselarasan Bodi Caniago dan Koto Piliang.

Kemunculan istilah-istilah ‘Adat Perpatih’ dan ‘Adat Temenggung’ adalah hanyalah hal-hal yang berlaku di Semenanjung. ‘Adat Perpatih’ wujud di Negeri Sembilan adalah hasil kesinambungan sistem beraja Datuk Perpatih) di Minangkabau, yang kemungkinan dibawa oleh orang-orang dari Tanah Minangkabau yang datang merantau ke Negeri Sembilan. Terdapat beberapa gambaran bahawa sama ada secara langsung atau tidak langsung, adat yang diamalkan di Negeri Sembilan itu mempunyai pertalian dengan keselarasan Bodi caniago yang diasaskan oleh Datuk Perpatih. Amat besar kemungkinan suku-suku terawal yang datang ke Negeri Sembilan adalah berasal daripada nagari-nagari (perkampungan) yang mengamalkan keselarasan Bodi Caniago. Inilah situasi yang menyebabkan timbulnya istilah ‘Adat Perpatih’ di Negeri Sembilan.

Dari penyelidikan yang dijalankan, dapat dilihat bahawa orang-orang Melayu tidak wajar dikategorikan sebagai pengikut-pengikut ‘Adat Temenggung’. Dengan perkataan lain, walaupun sistem kepimpinan masyarakat Melayu (kecuali Negeri Sembilan) mengamalkan sistem kepimpinan yang hampir sama dengan ‘Adat Temenggung’, namun orang-orang Melayu bukanlah berpegang kepada adat yang dinamakan sebagai ‘Adat Temenggung’. Kewujudan istilah ‘Adat Temenggung’ yang kononnya merujuk kepada adat-adat masyarakat Melayu adalah disebabkan oleh faktor utama yang berikut - terdapatnya penggunaan istilah ‘Adat Perpatih’ sebagai kesinambungan adat dari Minangkabau ke Negeri Sembilan

Wujudnya istilah ‘Adat Temenggung’ adalah berkait dengan munculnya istilah ‘Adat perpatih’ di Negeri Sembilan dan terdapatnya persepsi yang meletakkan orang-orang Negeri Sembilan dan orang-orang Melayu di negeri-negeri lain di Semenanjung sebagai suatu keseluruhan orang-orang Melayu yang sama sejarahnya. Melalui persepsi ini, mereka melihat bahawa di Semenanjung, terdapat dua kelompok orang-orang Melayu. Ada yang mengamalkan sistem kekerabatan berbentuk matrilineal dan ada yang mengamalkan sistem kekerabatan berbentuk bilateral. Oleh kerana telah wujud istilah ‘Adat Perpatih’ sebagai nama kepada adat yang diamalkan di Negeri Sembilan dan sarjana-sarjana yang mengkaji tentang adat-adat ini tidak mendalami sejarah kepimpinan dan sejarah sistem kekerabatan orang-orang Melayu, maka orang-orang Melayu di negeri-negeri lain di Semenanjung dikaitkan pula dengan suatu bentuk adat yang dinamakan ‘Adat Temenggung’.

Ringkasan :


Situasi Di Minangkabau

Tidak terdapat penggunaan istilah Adat Perpatih dan Adat Temenggung. Yang ada hanyalah laras Koto Piliang (Kepimpinan Datuk Temenggung) dan laras Bodi Caniago (Kepimpinan Datuk Perpatih).
Sistem kekerabatan Datuk Perpatih dan Datung Temenggung adalah berbentuk matrilineal.

Situasi Di Negeri Sembilan

Sistem kekerabatan berbentuk matrilineal termasuk sistem sosial masyarakat di Negeri Sembilan disebut sebagai ‘Adat perpatih’.

Ketidakwajaran

Adat orang-orang Melayu dalam negeri-negeri lain di Semenanjung tidak wajar dinamakan ‘Adat Temenggung’ kerana sistem kekerabatan masyarakat mereka berbentuk bilateral dan mereka tidak ada kena mengena dengan Datuk Temenggung di Minangkabau.





Share:

Monday, September 22, 2008

COUNTDOWN SHOULD STARTS HERE

khamis ni balik sbh. its already monday now. tapi saya sebetulnya masih belum mengira hari untuk pulang.. kurang excited memandangkan there's lots of task to be done!

sy kena siapkan gak sume, despite my conflict with my other friend (mencabar kesabaran betul la bulan ni..), i have to get through it all.

satu persatu.

ALLAH, berikan aku kekuatan dan ketabahan..

Share:

Thursday, September 18, 2008

HARI SEMINAR

hai!

baru balik dari seminar 'Kaunseling sebagai satu kerjaya' by Puan Sabasiah Husin, dan ceramah Teori Kaunseling Bina Jiwa' oleh Dr. Kamruzzaman Jalaluddin. satu teori dalam bidang kaunseling yang baru diperkenalkan. pastu menjalani sesi kaunseling kelompok oleh PKPG Bimbingan dan Kaunseling. mata saya sekarang mmg tinggal nak letak tongkat lg, tp alang2 dah lalu kedai komputer ni, saya singgahla jap.. rindu pada kalian. hehe.

lepas sesi kaunseling kelompok td, rasa lega la sket. time tu bleh ceritakan masalah kita pd orang. waktu d mana org akan betul2 beri perhatian pada kita dan sedaya upaya akan sama2 berfikir dan menyumbang idea bagi menyelesaikan masalah or perkara berbangkit. terima kasih kepada kaunselor dan 3 rakan kelompok yang lain kerana sudi mendengar dan memberikan pendapat masing2. kesannya, minda saya lebih terbuka dan tahu perasaan dan fikiran saya tentang hal ini sebenarnya ke arah yang mana. namun memaafkan tidak semudah itu..

balik ni, nak 'buka pose', pastu siapkan krtas promosi, tido (ngantuk tahap dewa!), malamnye g trening, meeting.. dan trening lg. sampai pnt. mknenye kalo jam dua pagi tak pnt lg, go on la. kena tido awal gak sbb esok ptg pas solat jumaat kuar jln2 shoppping ngan abg smpai mlm cuz nak buke pose same2. jumpe kat Anjung restoran mknan laut tu.. nak kirim ape2 tak? hehe!

oh.. sleepy head..

gotta go.
salam ukhwah :)

slmt berpuasa. sy tak puase.. ohoho! tu pun nak gtau ke..

Share:

Tuesday, September 16, 2008

no title

saya sedih.

kenapa saya sedih?

kerana hati saya terluka tanpa sengaja.

ada satu penjelasan atas rasa terluka itu - rasa terasing.

whenever perasaan say jadi macam ni, i always tell myself to be strong. strong as strong as i always be. for all the days i have lived, i know i have to be tough enough.

banyak sangat berita, cerita, dan kata2 orang yang sering mencabar kewarasan. saya bukannya waras sangat. bila sampai waktu, say juga boleh break down. i'm not strong. i'm so fragile inside..

but all that you see is me, the other me. the ideal me.


Share:

MY LIFE AT CAMPUS

Minggu ni dan minggu depan antara hari yang tersibuk dalam kehidupan kampus saya semester ni. yelah.. nak balik raya sampai dua minggu ni, kena pastikan dulu dah selesai sume keje dan balik nanti at least dengan hati tenang kerana keje2 da selesai or kalau tak selesai pun, at least ape2 yang perlu diselesaikan dah pun diselesaikan..

ohya. rentetan dari cerita saya dalam post yang lepas. saya meminta maaf pada kalian kerana merujuk dua orang hamba ALLAH itu dengan perkataan yang agak kasar, saya telah menaip entri itu dalam keadaan di mana kejadian itu masih fresh lagi. namun adalah saya tidak berasa bersalah memanggil mereka begitu cuz at time, they deserve it. sesungguhnya malam itu mereka menyerang saya dlm keadaan saya yang tidak bersedia, masih termengah kerana buruan untuk sampai ke DKG 3 untuk menghadiri kelas mlm itu.

actually, on the next day, kebetulan saya mmg punya kelas yang sama dengan salah seorang dari mereka. saya secara jujur bertanyakan hal malam itu pada dia. okay, maybe boleh dikatakan sedikit men'psiko' sebab saya memandang tajam ke mata dia. nampak kegabrahan, dan nampak matanya lari melilau ke sana ke mari mencari alasan rasanya. suaranya yang semalam kasar tiba-tiba lembut pula hari itu. dan oh tidak. saya tidak kisah sbnrnya tentang mata dan suara.

alasan dia untuk peristiwa malam itu : Kak R (yang lagi sorang tu), tengah marah gile2 dengan budak indian (ahli group kitorang lagi satu) sebab buat part yang saya dah buat. maknanya, benda tu saya dah buat n hantar kat org yang bertanggungjawab utk combine sume. tp budak indian tu buat benda yang sama gak. saya terfikir. it's all about misunderstood or wrong information. cume kenape saya yang diorang nak hentam? hey, marah dengan orang ni, orang tu yang jadi mangsa? SO UNFAIR.

ya, mereka ini ahli group saya. main masuk je time first day kelas start dulu. pengalaman mengajar saya.. jangan nak main hentam je masuk group, tengok n kenal dulu mereka, sbb ngan orang2 ni la yang akan sama2 bekerjasama dengan kita sampai akhir semester.

i gave them chocolates - tanda yang saya telah memaafkan. harap apa yang tertinggal, adalah kesedaran di hati.

the chocolates :) bought it from langkawi. last 9th-13th of september, i went to kem bina negara langkawi attending a BTN program. for Kem Bina Negara Mahasiswa (Asas). saya belajar banyak dari kem ini.

okay. tonight.
i got to handle a meeting sbb pengarah projek MNW ni tak dpt hadir. sblm ni kena submit something kat blog ni berkenaan budaya minangkabau utk memudahkan my group member amik isi2 tu. so kene online lg malam ni.

gotta go. jom beli makanan! :)

Share:

Wednesday, September 10, 2008

GREAT DAY

last night. there's two bloody bitches from nowhere, fooling around. annoying me really hard i think i can't take it if i back to me as a 20 years old girl. saya berjaya bersikap tenang dan masih berjaya mengawal amarah dari meletus. rasa amarah itu bukan sesuatu yang mudah untuk dikawal, jadi saya berbangga kerana saya tidak merasa terlalu terjejas dengan perilaku manusia-manusia itu.

kenapa mesti ada orang yang akan membenci kita walaupun mereka baru bertemu kita dan langsung tidak mengenali siapa kita?

Share:

Monday, September 08, 2008

UPDATING MY LIFE :)

assalamualikum..

ye mmg busy lah lately.

[Fina ni bile masenye betul2 tak busy ye tak] haha.. that's why i LOVE cuti final cuz time tu mmg tak perlu fikir ape2 ttg kampus dan all the campuslife things [with some exception].

oh, about broadband. insyALLAH, one of my plan sem depan. nak beli celcom broadband, memandangkan sem ni duit tajaan ayah dah habes dek tiket kapal terbang pergi balik raya. balik raya satu kewajipan yeh! ngehehe..

tiket dah beli dah dan mmg hrganye tersangatlah mahal, terutama time nak balik kedah. thats why ayah kate celcom broadband tangguh dulu.. huu.. my father already have one. my bro yg study kat sarawak pun already have one. well, my bro tu study kat Kuching, which, tiket pergi balik dia ke kuching pun jauh lebih murah berbanding ngan kos pergi balik saya ke kedah. my father said, we have to be equal. saya hormati keputusan itu, dan celcom broadband tu kena hold on dulu lah. can't wait actually :p

second plan, nak g langkawi. i already have someone to deal with about this plan. its me and beatrice yg urus. dah ade ramai dah yg nak ikut tp skrg ni, kena hold lah dulu sbb even final exam pun blm stat lg.


itu utk sem dpn. sem ni?

utk mid-sem ni juz ade 1 paper je. subjek2 yang lain menggunakan markah midsem tu utk buat another assgnment ke. so sem ni, got lots of thing to be done. assignments, reports, weekly presentation, counseling practice, etc.. spent most of the time preparing myself. of cos still ade mase utk online, memandangkan bhn2 pun ade yang kene cari kat internet. but jenguk2 je la.. saya tidak bermaksud utk menyepikan diri dari dunia blog dan friendster dan myspace, but thats juz the way it seems, aren't it?

oh, one thing! to my bro kat sarawak and my sis kat SMASH yg maybe sometimes jenguk kat sini, see u by end of this month! this is it. really can't wait for this - jumpe my family! ngeheee.. to my dad, if u're reading this, i love u so much, thanx for EVERYTHING and u and mama mean the WHOLE WORLD for me. i'm living my good life here, holding to it. thanx for always supporting me in every path that i choose in my life.

talking about choosing my own path, reminding me to a close friend. hey, thanx for calling me a stubborn. sbnrnya dia kata mcm ni.. 'fina ni kite tengok lembut. mmg cara cakap die lembut tp hati die keras. degil. tegas'. jee.. i love it. really do. cuz i am. i will act stubborn when i think i have the right to be stubborn.

and i'm happy. that IS what a friend for me. a friend = tells u who you are. in front of you. without intend to change u.

what else? owh. dua tiga hari lepas.

saya menjenguk ke satu laman web, tujuan cuma satu. mendapatkn khabar berita dari seseorang. dan saya melihat seseorang itu nampak bahagia, dan dia juga seperti bahagia melihat saya bahagia. sy tahu itu some kind of kelegaan bagi dia setelah dibelenggu rasa bersalah menghancurkan hati saya dahulu..

dua rangkap pertama lagu Cool by Gwen Stefani ini buat dia..

It's hard to remember how it felt before
Now I found the love of my life...
Passes things get more comfortable
Everything is going right

And after all the obstacles
It's good to see you now with someone else
And it's such a miracle that you and me are still good friends
After all that we've been through
I know we're cool


mungkin ramadhan kali ini adalah ramadhan paling bermakna buat konflik bertahun2 antara saya dan dia.

that's about my ex-lovelife.
here's about my current lovelife :)

we're moving on and on and on pretty well. we're not juz a couple. we're like a kind of bestfriends. sharing tears and laughters, menerima seadanya diri masing2, dan kisah silam masing2. saya tidak bersedia mengulas lebih lanjut, itu semua kerja Tuhan.

wah. mcm pejelasan artis je. hoho.

anyway. saya bahagia, seadanya.

:)

Share: