AROUND KEDAH

August 09, 2008

Pada 7 dan 8hb Ogos yang lalu, saya dan kawan2 mengadakan trip mengelilingi Kedah. overnight kat kereta, seronok. bru rasa mcm tgh travel, padahal kat sekitar kedah je.. alahai.. takpela, next year g area jauh sket eyh kawan2.

Saya, Chu, Niza dan Fiza. Fiza jadi driver. Destinasi selepas take pic kat pintu gerbang UUM n isi minyak kereta yang pertama, ke Cmart Changlun la utk beli keperluan2 spjg trip ni. then g dinner kat Anjung, makan kerang bakar. yummy! pastu terus gerak ke Pendang, kat sane ade membe sedang menunggu yang akan eskot kitorang masuk ke Ulu Legong, kawasan kawah air panas. mmg panas gile.. masuk mcm kena rebus je. tapi satu terapi yang baik untuk kulit. dua jam perjalanan masuk ke Ulu Legong, then siap bermandi-manda pada hampir jam 4 pagi. then gerak g Tanjung Dawai, sempat amik pic kat pantai berdekatan, sambil tgok matahari terbit. sarapan kat sana. niat hati kitorang nak naik bot tp tak kesampaian sbb faktor masa dan keadaan. g Sungai Petani jln2 jap then g Taman Rekreasi Titi Hayun kat Yan. rendam2 kaki, then balik ke Alor Str, then head to Changlun singgah karoke jap.

bila sampai kolej, masing2 mengeluh bile dah teringat ttg undone task kat U.. hehehe..


Ini dia pintu gerbang UUM ye Tuan2 dan Puan2..



Miss Fina, Miss Niza, Miss Fiza, and Miss Chu :)


Us..


[2]





[1]

gambar [1] dan [2]. time tu kitorang kat roundabout; dekat pintu gerbang UUM, tempat yang jarang orang nak turun kecuali kalo time konvo, ramai senior2 yang dah konvo akan duk lepak sini amik gambar cuz ade lambang UUM besar2 kat situ. yang sadisnye, waktu ni bas UUM utk DPP Bukit Kachi (kolej kitorang) sedang nak lalu. baru lepas pintu gerbang kat depan tu. yela.. kat kolej sendiri mmg le ramai yang kita kenal. Kalut n malu gile time tu. dah la kamera set ke self-timer (auto-capture), so nak tak nak pose gak. betul2 kat tepi jalan pulak. dlm hati masing2 berharap takde sape yang kenal kitorang ada kat dlm bas tu. kat gmbar [1] mmg nampak le sume tgah meng'cover'.. gambar ke-[2] baru amik pic elok sket.. hehe..















































You Might Also Like

2 comments

  1. jalan sakan nampak...tapi rindu plak nak mkan kerang bakar..sekali-sekala kira ok laaa p jalan kan...bagi release tension skit asyik study jer kan..

    ReplyDelete
  2. cmane leh tak pasan ade org kem komen neh.. haha adoila.. skrg baru nak perasan. dah basi dah.

    i've went to ur blog too :)

    ReplyDelete