2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




CUTI SEMESTER
Tuesday, May 20, 2008 posted at 23:05 ♥

Tapi Bukan Aku - KerisPatih

jangan lagi kau sesali keputusanku
ku tak ingin kau semakin kan terluka
tak ingin ku paksakan cinta ini
meski tiada sanggup untuk kau terima

aku memang manusia paling berdosa
khianati rasa demi keinginan semu
lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

reff:
berakhirlah sudah semua kisah ini
dan jangan kau tangisi lagi
sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
sejuta kata maaf terasa kan percuma
sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

semoga saja kan kau dapati
hati yg tulus mencintaimu
tapi bukan aku

Hari ni aku bangun awal lagi. seperti hari2 lepas bermula minggu sudah. bukan seperti rutin harianku d UUM. matahari sudah hampir meninggi atas kepala baru terpisat2 bangun mencapai tuala. Lunch dijadikan sebagai sarapan. lebih2 lagi saat cuaca mendung. sampai ke jam 6 petang pun masih dirasakan awal pagi.
biasanya berbaring2 lagi menghabiskan bacaan novel UNGU KARMILA. waktu mlm sblm tidur, dan pagi selepas bangun. novel itu saban waktu menjadi penunggu katilku. oh.. novel karya Ramlee Awang Murshid semakin lama semakin overdose kurasakan. kadang-kadang ku rasakan ia mempengaruhi psikologi dalaman ini. walau apapun, satu novel yang ku tunggu2 selepas ini.. Hijab Sang Pencinta. seperti yang pernah aku beritahu sedikit waktu dahulu. kesinambungan bagi novel Bagaikan Puteri dan novel Cinta Sang Ratu. lebih tepat, disebut trilogi untuk novel Bagaikan Puteri.

pagi tadi tidak seperti biasa. pembacaanku baru sampai setengah muka surat. faham2 saja la.. novel tebal kemain. jika dulu, aku bisa sahaja menghabiskan sebuah novel itu seharian. atau dua hari. tapi kini, keghairahan itu telah kurang.

setelah mandi dan jenguk kucing d belakang rumah, aku kembali ke bilik. online sekitar jam 9.30 pagi hingga jam 11. take time berbual dengan Hyuuga kat YM (die ngadu putus cinta). ni le kawan yang baik, saat ada masalah tidak lupa pada rakan2. hehehe. sambil2 itu lagu yang menjadi halwa telinga ini.. Tapi Bukan Aku by KerisPatih, dan Salah by Lobow. keduanya diperkenalkan oleh orang yang sama. lagu Tapi Bukan Aku dinyanyikan oleh Nubhan pada konsert AF6 yang baru lalu. arhh.. aku tensen Stanly disingkirkan. i love his second last concert when he sang Naluri Lelaki. i was like ..'wow!' haha. ya~ his own choice rite? no wonder la he sang that song really well. pada Hyuuga, lagu Tapi Bukan Aku tu i dedicate kat u bagi pihak ur ex eyh.. hakhak.. sje usik. jgn mare.. insya ALLAH die milik anda jika memang ditakdirkan utk anda key? byk sabar.. :) LOVE IS NOT ALL ABOUT WINNING.

aku siap menyelesaikan kerja di dapur sekitar 12.15 tengahari. tanpa langsung makan tengahari, aku kembali ke bilik. utk info, aku pindah ke bilik sebelah. restrukturing bilik tu mmg memenatkan. kalo Dana ada sekali leh la minta dia tolong. barang2 die pun kemain lagi banyak. err.. of cos la bawa budak tu sekali pindah bilik. tema bilik aku, Pink! haha.. since when la aku ske kaler pink nih..

sambil2 tu mesej ngan abg, berborak biasa sahaja. semalam ada slh fhm kecil, hari ni pula buat mcm takde ape.. masing2 sefahaman nak cool down dulu agaknya, sbb tu tak sentuh lagi hal tu smpai skrg. biasalah, normallah. lautan mana tak berombak. ombak itu yang memberi kehidupan pada lautan. dan, muka mana yang tak berjerawat.. betul tak? haha.

aku teringat janji kami.. ada apa2, bw bincang. agaknya adakah SEMUA perkara perlu diperbincangkan dan dipanjangkan? sekadar bertanya cuma.

tepat jam 2, aku turun. dengar la suara budak2 yang dtg latihan tu.. aku senang. they always come on time. really punctual kids. 6 orang semuanya. Boton, Ana, Nadirah, Baby, Teni, Afaf. keletah keanakan mereka selalu mencuit hatiku. kadang2 aku terpaksa menyembunyikan tawa dlm hati, mengalihkan perhatian mereka utk segera berlatih. aku sebenarnya banyak memberi suasana santai pada mereka, sbb itu mereka tidak segan silu bercerita pelbagai perkara. dalam jam 4, trening selesai. utk hari ini.

my cousin, Mimie datang waktu aku train budak2 tu. dalam jam 3 rasanya. selepas hbs trening, aku take lunch, then menyusul Mimie kat atas. die online. gile download daa.. sambil2 borak2 la.. bez la die. da hbs pengajian. da nak praktikal.

hati galau.

hari ni aku asyik resah.. rasa mcm nak demam ni. penat sgt kot. badan or hati yang penat?

dah jam 11 mlm. erm. later..

P/S Cek tiket flight MAS balik ke kedah.. utk tarikh 4hb Julai 2008. harga keseluruhan telah turun sedikit berbanding 1-2 minggu lepas. dari RM545 ke RM502. ciput jek perbezaan.. Kota Kinabalu - Kuala Lumpur RM199. dulu RM300+. KL ke Alor Setar dulu RM0. juz bayar tax je.. so total RM75. sekarang ni? da naik g RM89 so total RM175. jadi kite kena fhm knpe org yg study luar ngra kdg2 dari mula sampai la pas habis pengajian baru balik kampung halaman. hehe..

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish