2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




ADA APA DALAM DOMPET DUIT DAN BEG [TAGGED]
Friday, April 04, 2008 posted at 15:01 ♥

Aku telah ditag oleh Ann.. (THANX ANN! lain kali tag le lagi. ngehngeh). dan aku menjawab.

~ade ape dlm dompet duit~
kalian boleh lihat mmg dengan TELEFON BIMBIT NOKIA N73 & 6610i skali aku sumbat masuk dalam. ngehngeh..
DUIT KERTAS.. penting bagi aku yang gemarkan makanan.
DUIT SYILING.. digunakan hanya apabila keadaan memerlukan, juga khas utk penjaga kaunter yg suka merungut, juga utk gores kad topup.
KUNCI BILIK.. sangatlah penting!
KAD2.. kad ape ye aku slalu bawa tu ek.. IPT Access, kad bisnes ape ntah.. tak ingat lak sejak bile simpan, kad atm CIMB Bank. penting giler kad CIMB nih. hehe.. resit2 pun ade tu. tersembunyi sket dari pandangan. MyKad n Lesen Memandu 'P' simpan kat purse lagi satu cuz jarang gune. ekekek..
PENDRIVE 1GB.. not mine. pendrive roomate, pinjam sat cuz de org pinjam pendrive tak pulang lagi.
^note^ .. aku attach skali kat dompet tu manik2 yang membentuk hati berwarna oren cair. sangat comel dan sering jadi perhatian orang. berharga RM4, beli waktu Festival Kebudayaan Negeri Sabah kat Ranau.
Bunga matahari tu saje letak bg ceria sket. hehe..

~waktu ke kuliah~
BOTOL AIR.. pesan ayah, minum air selalu.. :) selalunya just isi dengan air mineral.
PENSEL SEBATANG.. perlu.
PEN SEBATANG.. wajib!
HIGHLIGHTER SEBATANG.. perlu.
BEDAK PADAT.. cermin dan bedaknya. wajib giler2. dan aku tidak kisah re-touching up walau di mana aku berada. ahaha..
KAD MATRIK.. bagai nyawa kalo duk kat UUM ni. kalo takde, tak dapat naik bas, takleh masuk library, takleh amik exam, dan lain2. juga berfungsi sbgai Kad Bank Islam. jarang keluarkan duit gune kad tu.
KUNCI BILIK.. hidup bisa kucar kacir kalo yang ini tiada.
CERMIN MATA.. rabun since darjah 6. pakai waktu kelas, menghadap komputer, dan selalunya kalo kuar malam.
PENDRIVE.. banyak gunanya.
PERFUME.. kesegaran sepanjang hari. oyea~ perfume dari Designer Collection, beli dari pengedar Cosway.
BEG DUIT.. wajib!
PAYUNG.. bile hari hujan lebat atau terlalu panas.
BUKU NOTA KECIL.. ade kalender kecik kat dalam tu. utk list segala list, reminder, personal notes, ..
BUKU LATIHAN.. untuk segala perkara berkaitan topik2 dan bab2 subjek. takde dlm gambar pun, lupe nak masukkan sekali sbb time amik gambar ni tgah rujuk smthing kat buku tu.
TISU.. mesti ada.
GLOSS.. mmg wajib. bibirku mudah merekah.
GINCU PINK.. juga wajib, walaupun biasanya jarang guna. hehe..
GULA2 MINT BERJENAMA FROZZ.. bawa time kelas. since semester dua lagi amik benda ni.


~Brg2 wajib dalam beg sewaktu berpergian~
BUKU NOTA KECIL..
SEBATANG PEN..
TELEFON BIMBIT.. takde dlm gmbar
KAMERA BENQ.. kamera henset sahaja tidak mencukupi tau? hehe
DOMPET DUIT.. mestila ade..
BOTOL AIR MINERAL.. kena ada. tenaga tu. or singgah mana2 kedai, beli 100plus perisa orange :)
KUNCI BILIK.. tdk guna waktu berpergian, tp jiwa bisa tenang dengan hadirnya. ekekek
GLOSS
GINCU
BEDAK
DUA SET MAKE-UP PELBAGAI JENIS WARNA.. touch-up terutama kat part mata. mukaku nampak sangatlah pucat jika dibiar polos.
BLUSHER.. hanya mereka yang memahami tahu gunanya blusher.
EYELINER.. penting utk buat mataku jadi besar sket. hehe..
MASCARA
PAD HARIAN.. utk keselesaan.
BEDAK TABUR JOHNSON.. beri kesan lembut pd kulit.
PERFUME
TISU BASAH.. penting utk buka make-up.
TISU
PENDRIVE
PAYUNG
CERMIN MATA.. amat penting waktu berpergian.
Senang sebenarnya begitu. Bila saja aku memerlukan, tinggal seluk beg je, semua benda penting yang patut ada mmg ade dlm beg. Mcm poket doraemon githu.

Sebab tu walau ke mana2 pun aku selesa memadankan pakaian ala kasual dengan beg silang kaler coklatku yang simple berbanding beg kuliahku yang bling2 itu. Hoho.. even ke kelas pun jarang pakai baju kurung. lebih ske pakai seluar.

well for me.. bagus juga kerja mengetag ni, at least there's something for us to share. lagi2 time otak beku tak tau nak post pe kat blog.

pasni leh la aku buat soalan sendiri, n then tag org.. kuikui

haa.. kini sampailah ke acara mengetag orang! tu pun kalo diorang sudi jawap le.

i would like to tag these bloggers..

Khaliq ..budak UUM, budak sabah gaks. simple orangnya. nak tgok simple tahap mana la tuh..
Zoul ..sje nak tau pe isi dalam beg die memandangkan die punye bz tahap dewa. hoho
GadisKirana ..sje je tag akak ni. hehe
Erin ..awek Hyuuga. budak ni kena bagi 'suntikan' sket ni.
Datuk Siti Nurhaliza ..kalo die nampak la kan..

Labels:


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish