2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




CAMPUS LIFE
Saturday, March 22, 2008 posted at 11:49 ♥

"ko ade kelas pukul berape lagi?" beep! message received.
"takda lagi. tapi malas nak balik kolej awal ler. napa?"
"saja tanya sbb jap g aku nak g mall kampus.. ada barang nak beli"
"jam berapa tu?"
"pas makan ke.."
"ok gak"
"ko ni kalo bab berjalan..."
"haha"
"k ar, jumpa nanti.. aku ade kelas ni. huhu"

itu perbualan esemes ku dengan seorang teman baik. kesibukan aku akhir2 ini membuatkan aku hanya dapat dan sempat berjumpa dengan teman2 ronggeng cuma (latihan meronggeng) dan selebihnya hanya berpeluang menatap wajah room mate yang tersayang.

bermula rabu lalu, aku memulakan lagi sesi latihan tarian d kolej kachi dua. biasanya latihan ditangguhkan pada malam hari sabtu, ahad, isnin, dan selasa untuk memberi laluan saya dan rakan2 lain memberi fokus pada akademik. kalau intensif diperlukan, latihan akan diadakan hanya selepas jam 11 malam pada hari2 tersebut. manakala hari2 lain pula (waktu malam hari rabu, khamis, jumaat, dan hari cuti) bermula jam 9.30 malam.. kehadiran tidak strict, datang bila2 masa. mane budak2 DPP Bukit Kachi Dua yang berminat, or ade kwn2 dr Bukit Kachi Dua yang berminat, leh la datang ke bawah bilik JPMK pada masa yang telah dinyatakan. huahua.. siap wat iklan. juga kepada yang nak amik khidmat kami, Penari Kebudayaan DPP Bukit Kachi Dua UUM, boleh la approach kite ye.

minggu ni intensif lagi. akhir minggu ni me n d geng kat Kachi insyallah buat persembahan kat dewan Kachi. esoknya pula untuk integrasi kokay. Integrasi Ko-Kurikulum untuk Seni Tampak (Tarian Melayu, Khat, Seni Lakon....). di Pusat Kegiatan Pelajar (PKP) tapi tak pasti lagi kat dlm dewan ke, or kat foyer tu je. baju penari, baju penari! mane nak carik.. info setakat ni PBS tak dpt sewakan baju cuz baju sume angkat ke sarawak, huhu..

khamis dan jumaat lalu. juga sibuk dgn tarian. aku jadi rindu banget untuk online, tp sebenarnya mengambil kesempatan ini jika ada teman siber yang merindui. hehe..

sabtu pula sejak awal pagi lagi aku dan teman2 ko-kurikulum Tarian Melayu bertolak ke Taman Budaya Negeri Kedah untuk aktiviti Kegiatan Luar Kampus (KLK). we really have fun there.. terutamanya bila sampai waktu mengambil gambar. havoc giler2 ah. diorang la. aku masih cukup bersopan. hehe. gambar2 akan aku upload kemudian sebab nak tunggu dulu aku dapat sume gambar2 kitorang. kebetulan juga waktu kami datang, ada sesi penggambaran sedang diadakan. untuk program bercorak dokumentari bertajuk lebih kurang mcm ni : 'Seni Warisan dan Gerak Masyarakat Malaysia'. berkenaan seni warisan bangsa di setiap negeri di Malaysia. sorang dari kru tu cakap diorang dah hampir siap jelajah seluruh Malaysia ni, tinggal kat kawasan utara lagi. perjalanan yang bagi aku agak memenatkan untuk dokumentari yang disiarkan dalam sejam sahaja, tapi kalo dikira dari segi pengalaman, mmg cukup berharga.

tahu tak sape pengacara pogram tu? pelakon watak jahat filem REMPIT tu. watak ketua samseng. zulhelmi kalo tak silap. tak minat pun tapi sempat juga amik gambar sbb borak2 skjp dengan die. cool person, cukup segak pakai baju melayu, mata yang memikat, senyuman manis yang nampak jujur, dan perokok. uhuk uhuk!(dan sedikit kontrol macho. tak bleh blah! haha)

sampai sini dulu ya.. i nak rehat. fenin banget.

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish