Wednesday, December 31, 2008

Entri terakhir 2008

Tiada perasaan apa pun meninggalkan 2008. Bagi saya, semuanya tetap sama. Tanggungjawab yang digalas pula semakin besar namun aku dengan rendah hati dan azam akan cuba menyempurnakan semuanya selagi ada daya dan kekuatan dari Ilahi. Itu highlight aku. Tanggungjawab.

Mari dengar nyanyian-tanpa-efek-bunyi saya ini. Tentang pahit getir kehidupan seorang Hasnie Falina. Getir ke sangat? Hehe. Apapun yang terjadi, berjalanlah tanpa henti. Airmata tertahan waktu untuk dijatuhkan. Nanti kita akan tahu betapa bijaknya hidup. Sepahit apapun, ini pelajaran yang bererti. Cewah. Sesungguhnya ini lagu tema aku tahun 2008.

Of course i do appreciate all the good things happen on this year, but i can’t help but to feel that the more i get older, the more life treats me as if it’s testing my patience. I don't want to be too emotional here or anywhere, inside or/and outside, because the last thing I want from others is sympathy.

To my family and my friends, thanks to be my family and thanks to be my friends (what the ..?). haha. Glad to know that we have each other after all these times.

To the bloggers, keep sharing your wonderful life.

Erm.. I believe i don’t have any extreme haters since i’m angelic and very-the-innocent (serius ni), but in case if i do have, to you – i won’t bother or even care :)


Share:

Tuesday, December 30, 2008

Monday, December 29, 2008

Cikgu

hari pertama masuk sekolah
tak pandai membaca mengira
tetapi cikgu begitu tabah mengajar kami sungguh-sungguh

bermula ABC sampai Z
hitung 1 sampai 10
baru ejaan dan kira-kira
kami belajar dengan lancar

berkat kesabaran guru bijaksana
memberi pelbagai petunjuk
hari demi hari kami pun mengerti
pelajaran nilainya tinggi

kami ingat setiap masa
jasa guru mendidik bangsa
sambutlah ini ucapan kami
terima kasih cikgu


Tajuk : Terima Kasih, Cikgu

Aku tidak tahu tentang sekolah lain, tetapi lagu ini sangat signifikan dengan waktu zaman sekolah rendah saya. Lagu ini mengembalikan kenangan zaman sekolah rendah. I'd never heard this song anywhere except at my old school - Sekolah Kebangsaan Telupid Batu 4.

Malahan aku tidak pernah juga terfikir untuk mencari asal usul lagu ini, sehingga hari ini. Hasil google ke sini, lagu ini dikatakan datang dari Brunei, popular di Sabah dan Sarawak.

Saya menjalani kehidupan sekolah rendah dengan lagu ini. Bayangkan budak-budak tahap satu yang berlari-lari keriangan sambil menyanyikan lagu ni walaupun penghayatan kurang, atau sekumpulan koir kanak-kanak sekolah rendah menyanyikan lagu ini sedang berdiri di atas pentas dewan sekolah sempena Majlis Hari Guru atau mungkin juga sempena Majlis Penyampaian Hadiah pada setiap akhir tahun. Sweet memory.

Sekolah Kebangsaan Telupid Batu 4.
Sekolah itu dinamakan begitu kerana lokasinya di Kampung Batu 4 berdekatan dengan Pekan Telupid di mana tempat aku tinggal dengan keluarga. Ayah aku guru besar Sekolah Kebangsaan Telupid Batu 4 waktu itu. Aku ingat lagi pada tahun 1991, aku menjejakkan kaki ke tahun satu pada usia 5 tahun. Sungguhpun masih muda, aku mudah sahaja merebut ranking nombor satu. Latar belakang aku dari keluarga yang amat mementingkan pendidikan mungkin menjadi faktornya. Ayah aku sendiri kini masih lagi bekerja dalam sektor pendidikan dan mama juga waktu itu merupakan seorang guru sandaran di Sekolah Kebangsaan Pekan Telupid (sekarang businesswoman).

Darjah 1 (1991 & 1992) di SK Batu 4 dua kali masuk darjah satu sebab lompat sekolah tadika. Aku kat sekolah tadika waktu tu cengeng habis asyik menangis sebab tak suka main dengan budak-budak lain T___T Sejak kecil lagi dah nampak perangai bila dah besar. Tak suka nak bersosial sangat what to do. Adik-adik jangan ikut watak ini sebab tak baik untuk perkembangan hidup. Cehh.. cakap soal berkembangan hidup dengan budak-budak macamlah diorang faham.. err.. macamlah diorang baca blog ini T___T
Darjah 2 (1993) di SK Batu 4
Darjah 3 (1994) semester pertama di SK Batu 4 dan semester kedua di SK Pekan Telupid
Darjah 4 (1995 dan 1996) SK Pekan Telupid dua kali masuk darjah 4 sebab umur muda (- -')
Darjah 5 (1997) SK batu 4
Darjah 6 (1998) SK Batu 4

Dalam tiga tahun setengah aku di SK Pekan Telupid di bawah jagaan mama. Waktu itu, bestfriend merangkap jiran aku, Ziela, sekolah kat situ. Dan waktu itu juga aku kenal dengan seorang budak perempuan yang cukup popular, Amoy, dan sekarang jadi antara kawan rapat aku. Dan awal tahun 1997, balik semula ke SK Batu 4 (waktu itu aku memang cukup excited dapat bersekolah kembali di SK Batu 4) di bawah jagaan ayah pula supaya ayah senang nak perhatikan perkembangan pelajaran aku di sekolah, since 1998 tu aku akan menduduki UPSR.

Cerita zaman persekolahan sekolah rendah memang terlalu banyak untuk dirungkai. Manisnya tidak terkira. Tidak mungkin untuk aku ulangi semua itu, but I'm hoping that my future children will have such an amazing life as I ever had as a primary school student.

Walaupun sudah lost contact dengan kebanyakkan kawan-kawan sekolah rendah, but I believe that we still share this kind of special bond in our memories.

Tiada gambar dalam simpanan aku sekarang, tapi sewaktu kali terakhir meninggalkan sekolah itu (1998), seingat aku, SK Batu 4 Telupid punya 3 bangunan panjang yang digunakan sebagai bilik guru, 6 bilik darjah utk tahun 1-6, 1 bilik muzik, 1 perpustakaan, 1 bilik stor. Selain itu, tandas, 1 surau, 1 bangunan kantin, dan 4 buah rumah guru. Segalanya serba sederhana. Itupun selepas beberapa perubahan dan pembangunan dibuat berbanding waktu 1992. Ohya. Dan satu padang sekolah yang cukup besar. Hehe. Sekolah itu didirikan atas tanah merah. Masih jelas dalam ingatan sebab kerja suka round sekolah. Dapur kantin yang student tak boleh masuk pun, aku dan geng senang-senang je dapat masuk sebab baik dengan makcik yang jaga kantin tu. Masuk sebab tolong makcik tu jual nasi dan kami dapat nasi tambahan free tiap kali rehat! Haha. Perpustakaan adalah tempat favourite saya kalau masa Pendidikan Jasmani dan Kesihatan sebab saya tak suka bersukan dulu. I hate sweating during school. Boleh tu duduk seorang jaga kaunter perpustakaan, well, because I was a librarian. Pengawas Perpustakaan hehehe sampai sekarang agak musykil why saya jadi librarian waktu tu. Adakah sebab kekerapan berada di dalam library? Ekekek.

Di padang sekolah tu pun banyak juga kenangan manisnya. Dekat padang tu selalu ada puting beliung. Kadang-kadang sekecil lengan saja. Kadang-kadang besar macam orang. Habis semua daun-daun kering disapunya. Kadang-kadang kagum je tengok dan tertanya-tanya bagaimana ia boleh terjadi. Kecil-kecil dulu memang bersifat comel sebab kagum kat semua benda. Haha. Dari rasa ingin tahu itulah saya belajar bahawa puting beliung itu adalah disebabkan pertembungan dua angin yang datang dari arah bertentangan.

And the teachers yang waktu itu selalu bawa rotan ke hulu ke hilir sampai murid-murid bukan tengok muka cikgu dulu, tapi tengok rotan, pastu bertempiaran lari.

Antaranya :

♥ Cikgu Jamal. Cikgu matematik sekolah rendah bermisai lebat yang kawan-kawan selalu kenenkan aku ni murid kesayangan sebab top-scorer untuk subject beliau. Lagipun Cikgu Jamal memang selalu beri perhatian pada saya samada waktu kelas atau di luar. Hehe. Antara cikgu paling saya sayang waktu sekolah rendah dulu.
♥ Cikgu Mahani. Isteri Cikgu Jamal. Cikgu Mahani Mohd Aslie. Nama bapa beliau sebijik nama ayah saya. Sampai ayah sendiri usik-usik saya adik beradik dengan cikgu Mahani yang chinese-look itu. Muka pun agaknya lebih kurang. Ehehe. Waktu sekolah rendah ramai juga yang takut dengan beliau, sebab suara beliau yang lantang. Cikgu Bahasa Inggeris pulak tu. Memang student takut. But not me, cuz I love English classes. Hehe.
Pastu yang ganti mengajar subject Bahasa Inggeris (kalau tidak silap time tu cikgu Mahani amik cuti bersalin kot..) , Cikgu Raymond. Kitorang panggil Sir. Jambu muka cikgu ni, macho lagi. Putih. Satu je, garang sikit. Waduh, apesal cikgu-cikgu Bahasa Inggeris garang eyh? Waktu aku sekolah menengah pun macam tu. Nasib baik kelas bahasa Inggeris adalah antara kelas yang aku suka. I don't feel too much pressure during my english classes berbanding rakan2-rakan lain yang rata-rata kurang minat belajar (baca: tak pandai) bahasa inggeris.
♥ Ustaz Hamdan. Berasal dari Kedah. Ustaz ni suka cakap ikut apa yang beliau nak cakap, suka bercerita tentang kisah-kisah waktu dia kecil yang semuanya lawak sangat-sangat sampai dengar 10 kali pun tak bosan. Paling hafal kisah beliau ponteng puasa sampai lari sembunyi masuk bendang lepas tu satu kampung cari termasuk abah beliau. Sebab tak terhitung berapa kali cerita tu rewind dan rewind dan rewind lagi. Hehe. Tak kering gusi duduk kat kelas beliau. Kelas Agama Islam kitorang kat surau sekolah. Tiap kali masuk kelas tu, kena lalu satu kawasan kecil yang selalu ditumbuhi lalang. Jadi rutin aku tiap kali baru sampai surau, aku akan duduk bersimpuh kat barisan paling depan dan sambil-sambil telinga dengar celoteh Ustaz Hamdan, aku tarik skirt sekolah aku dan cabut benih rumput tu satu-satu. Pernah sekali waktu kelas Ustaz cakap, 'Selepas ni bolehlah kite adakan pertandingan buang rumput dari sarung sekolah', sambil ekor matanya tajam pandang aku. Aku tarik tangan ke belakang dan buat muka tak bersalah. Kawan-kawan ada yang tergelak. Aku pun tunduk je laaa.. takut nak melawan. Tapi sepanjang kelas hari tu aku geram sangat sebab tak tahan melihat rumput-rumput yang masih melekat kat sarung sekolah. Seksa tak seksa.
♥ Cikgu Suhailin dan Cikgu Jimaya. Ehehe.. Cikgu-cikgu jangan sangka saya dah lupa pada cikgu tau. Waktu aku masih di bawah tunjuk ajar cikgu-cikgu ni (darjah 6), beliau berdua masih belum berkahwin. Kata orang Dusun, masih sumandak lagi. Cikgu Jimaya ajar subject Bahasa Melayu. Cikgu Suhailin pula ajar subject sains. Untuk kelas sains, Cikgu Suhailin adalah guru yang kreatif. Selalu bawa macam-macam ke kelas. Pernah ajar kitorang recycle surat khabar jadi kertas tebal. Hasil teksturnya macam kotak telur yang kaler kelabu tu. Dan disebabkan sekolah aku tu sekolah dikelilingi tumbuh-tumbuhan dan kawasan hutan (sekolah yang dibina di tanah kampung ROCKS!), Cikgu Suhailin akan bawa kami jalan-jalan kenal pasti jenis-jenis tumbuhan.

Antara cikgu yang banyak memberi pengaruh pada saya juga adalah ayah saya sendiri, of course.


Tidak lupa juga kepada cikgu tusyen saya waktu saya di sekolah menengah :) ...
♥ Cikgu Clara, cikgu matematik tuition class. time kelas ni aku kenal dengan anak pengetua sekolah (time tu form 3) dan selepas acara usha mengusha, akhirnya kitorang kapel dan melalui bermacam2 dugaan dan masuk tahun ke-6 (lama wo..), akhirnya hubungan yg byk pasang surut tu berakhir seminggu selepas raya aidilfitri 2006.. (pada sapa yg ikut blog ni dari awal msti tau la sikit2 tentang hubungan aku dgn mamat tu). eh citer pasal hubungan lak.. balik pada cikgu Clara. tak byk sbb dia sndiri kurang merapatkan diri dgn pelajar dia, cuma sgt terhutang budi kat dia sebab atas tunjuk ajar yg sgt berdedikasi dr dia, akhirnya aku dpt B dlm subject Maths time PMR. eh dpt B je? syukurla. aku ni pun bknnya pintar sgt. hehe.

Apapun, TERIMA KASIH CIKGU!

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang Ulama’ yang mulia
Jika hari ini seorang Peguam menang bicara
Jika hari ini seorang Profesor petah bersyarah
Jika hari ini seorang Penulis terkemuka
Jika hari ini seorang Doktor pakar segala
Jika hari ini seorang Akauntan hebat kira-kira
Jika hari ini seorang Eksekutif syarikat ternama
Jika hari ini seorang jurutera yang berjaya
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang GURU biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Share:

Sunday, December 28, 2008

Frowned

Semalam bile dah sampai UUM, hati pun berkata, patutlah rasa berat mcm nak terberak, rupa-rupanya ramai lagi yang belum balik malah saya sebenarnya masih boleh bercuti sampai minggu depan sebab minggu ni byk cuti. How come lah i didn't check the calendar.

I get back to UUM only to know that the courses add & drop week will be last until 12th of January and, and some of my important thingy i put at the pantry room had been stolen(!). cek tadi selepas ambil kunci bilik di pejabat kachi. Pada sape yang terambil barang-barang tu dengan sengaja, dengan sabun mandi, berus gigi, tuala dll pun ko nak rembat ape kes?? bukan setakat tu je, banyak lg yang lebih berharga mcm headphone, kamera Sony worth RM1000 ke atas (broken, but planned to fix it this semester - to surprise my dad. the camera is his).. hell ya BITCH!

ops. maaf terkasar. fahamilah jiwaku yang tersiksa.

huh.
tak lawa orang tak curi.
kesimpulannya, aku memang lawa. kahkah - jangan percaya.

ok lupakan dulu tentang tu. nak wish Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang ke-23 pada mama dan ayah. semuga bahagia dan romantis selalu. ngehehe.. bile bleh dapat adik baru ni?

hari ni mula menyusun barang-barang. banyak gile habuk. teringat si dia yang sensitif ngan habuk. nasib baik aku tak. tapi tertahan-tahan gak nafas. urghh.. sampai tak sanggup nak bernafas tuh.

tak sampai separuh, aku dah stop. layan online pula sambil beresemes. mula-mula merancang nak kuar beli barang pada esok hari saja tapi jam 4 ptg si dia sms ajak pegi Jitra. 30 minit aku kelam kabut bersiap. ya. ini tempoh agak ideal untuk aku bersiap sepenuhnya. paling ideal adalah 45 hingga 60 minit. seperti biasa dia sampai dengan Ferrari kancil merah.

sampai Jitra je terus g makan kat KFC then g Maybank jap pastu straight to Pasaraya ANEKA. beli barang-barang keperluan. aku tukang amik barang dari rak barang jualan dan dia tukang sorong troli ikut je ke mana aku pergi. how romantic is it? LOL!

lepas tu terus balik, but singgah CMart kat Changlun jap cuz aku ade terlupa nak beli. yela, all of sudden. tak sempat pun nak list ape2 sblm kuar. pastu, balik kolej. thanx to my 'driver'. hehe.

Issue of Changes

aku terkedu bila tadi dia menyatakan niat murninya tentang perhubungan kami. ohmyGOD. Lidahku memang kelu waktu itu. getar suaranya kali ini begitu tulus. renungan matanya menusuk ke relung hati. dan segala tingkahlakunya membawa seribu makna. hati terdetik, mungkin ada tertulis di Luh Mahfuz yang aku ini dijadikan dari tulang rusuk kirinya.
Kesabaran dan keikhlasan hatinya semakin mengikatku.

May Allah s.w.t. show us the right path and make us all a better Muslim.
Salam Maal Hijrah 1430H.

Salam. Selamat Tahun Baru Hijrah 1430 untuk sahabat yang dikasihi. untuk pengetahuan sahabat-sahabat, Kem Kembara Kaunseling akan diadakan pada 22/1/2009 hingga 25/1/2009 iaitu hari Khamis hingga Ahad. Oleh itu, satu perjumpaan dan perbincangan akan diadakan pada hari Selasa bersamaan 30/12/2008 bertempat di FPSM 06 jam 8.30 pagi. Kehadiran sahabat sekalian adalah WAJIB. Sekian. Salam.

8.30 pagi?? tengoklah kalau aku terbangun ye..
sms ni diterima dari salah seorang rakan course-mate.

"thanx to Celcom Broadband, dptla online selalu. moge tercapai impian jadi blogger tegar of the year 2009. haha"
Share:

Saturday, December 27, 2008

Another. Another.

27hb - Tarikh utk balik UUM. Aduh, beratnye rasa punggung nak angkat balik..

first time balik Kedah naik Air-Asia, sebab harga tiket Malaysia Airlines kali ini amat mahal. unreasonable juga. seperti biasalah. balik seorang-seorang saja. ayah, mama dan dana yang hantar. kat Kota Kinabalu International Airport (KKIA) sebelum boarding, terberkenalan dengan Ika, budak UiTM Perak jurusan Matematik. Sangat rajin bertanya. tetapi dalam flight, dua jam tiga puluh minit terbang atas awan tetapi tidak begitu terasa sebab aku habiskan masa dua jam dengan tidur bersungguh-sungguh dan tiga puluh minit pula buat refreshment muka. nanti keluar dari perut kapal terbang muka nampak bengkak semacam pula - hancur imej i. haha. pada waktu tiga puluh minit itulah kapal terbang yang dinaiki ada sekali macam nak terjunam. nak tau camana rasanya? rasanya macam naik lif turun ke tingkat bawah, tapi lagi teruk dari itu. reaksi juga jauh lebih teruk - halo, itu . bukan di jalan raya macam bas yang kamu naik. bas rosak boleh singgah mana-mana. kapal terbang rosak nak singgah mana?

sampai di LCCT pada jam 12.30 tengahari, tunggu waktu check-in jam dua petang dan flight jam 4 petang. everything went on time. i talked to this nice Aunt :), dan seorang budak perempuan lepasan SPM yang baru balik bercuti dari Sarawak. no pictures.

'alor setar?' this blue-eyed-gentleman come close and asked me.
i nodded. watching his romantic(?) blond hair waiting what he going to say next.
'they changed the counter to R29'
'R29?' said it loud and clear, untuk kepastian. cukuplah sekali aku silap masuk line dulu sampai terlepas penerbangan.

terima kasih banyak-banyak pada blue-eyed-gentleman itu kerana susah payah inform. huhu. i saw him in our flight cabin to Alor Setar.

sampai di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim, ambil barang yang simpan kat kargo dan terus ambil teksi dan balik UUM. Straight to DPP Bukit Kachi 2. tetapi agak terlambat untuk ambil kunci jadi malam ni menetap lah sekejap di bilik Wancu.

malam ini juga si dia sampai Kedah.

Dear me.
dah sampai UUM. another semester to go.

Share:

Thursday, December 25, 2008

25th DEC '08 : YEAY! I THINK I'VE FOUND THE ONE!

yeap, finally! *big grin*
it's perfect ENOUGH for me.

Simpel, bersih, dan bergaya. oklah tu untuk guna setahun. jumpa yang cantik lagi tukar la pulak balik -_-


UPDATE 27th Dec '08

kod layout ni asalnya adalah kod HTML (kod untuk blogger lama - classic), but currently blogger dah guna kod XML untuk layout kat blogger. so takleh. tp kerana rasa minat yang terover-over, aku habiskan masa dalam 3 hari belajar tentang kod XML. yang basic je lah. ada sampai satu waktu Sufilara.Blogspot.Com hancur dikerjakan, so saya dengan kelam kabutnya terpaksa menutup sementara blog ni dari public tanpa notis. MALU ORG TENGOK. haha. dan hasilnya, jadilah template yang sy tengah guna skrg ni.

but sorry to myself, semua gadget yang pernah saya letak di sidebars dah hilang. lupa nak back-up semua kod-kodnya. terpaksalah amik balik dari laman-laman web ITU. cbox, feedjit, mybloglog, dll. sedikit demi sedikit.

terimalah saya dan blog ini seadanya kami.


credit to TeratakMuncet : Tutorial & BlogSkins


Share:

Saturday, December 13, 2008

13th DEC '08 : FAKTA TENTANG KUCING

since i love cats, here some fact - taken from http://kopihitamlegam.blogspot.com

1. Dalam hadis Bukhari-Ibn Umar radiallahuanhu meriwayatkan sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: Seorang wanita dimasukkan ke neraka, kerana mendera seekor kucing, ia tidak memberinya makan minum sehingga mati kelaparan.

2. Dalam suatu peristiwa, tatkala seorang sahabat nabi bernama Abdul Rahman bin Sakhr menemui seekor anak kucing yang sedang mengiau kerana kehilangan ibunya. Beliau yang dalam perjalanannya menuju Masjid Nabawi, berasa kasihan kepada anak kucing itu, lalu mengambil dan meletakkannya dalam baju besar beliau.Sesampainya di masjid, baginda bertanya Abdul Rahman, apa dalam bajunya? Ia menjawab anak kucing yang kehilangan ibu, aku mengambilnya kerana kasihan padanya. Lalu baginda menggelarkan Abdul Rahman dengan Abu Hurairah (bapa kucing).Gelaran bapa kucing tidak sedikitpun menjejaskan maruah dan reputasi Abdul Rahman, malah inilah gelaran yang paling disukai tatkala namanya disebut, kerana nabi sendiri yang memberi gelaran itu. Selain itu juga, gelaran Abu Hurairah mengingatkan beliau kepada suatu amal soleh yang pernah dilakukannya menerusi pembelaan seekor anak kucing.

3. Suatu kajian pernah dilakukan di Universiti Atlanta di Amerika Syarikat terhadap pesakit-pesakit darah tinggi, didapati keluarga yang memelihara kucing lebih rendah tekanan darahnya berbanding keluarga yang tidak membela haiwan itu.

Menarikkan disebabkan kucing ada orang dimasukan ke dalam neraka, sebab kucing juga nabi mengelarkan Abdul Rahman bin Sakhr sebagai Abu Hurairah (bapa kucing) dan disebabkan kucing juga kajian menunjukan boleh mengurangkan tekanan darah tinggi dan stress .

Share:

Friday, December 12, 2008

12th Dis 2008 : PRESENTING MISS BARBARA

hye all.

www.phazeddl.com

this is a cool website. u can find games and movies (and even cracks!) there. adik saya yang baru lepas SPM yang kenalkan. i'm getting addicted! layanzzz.. :D

my dear bestfriend ziela ajak g kursus katering kat my area 19hb and 20hb. hope i can be there with her. lame tak spend masa ngan die.

skrg ni gune laptop adik, he's working on my computer now. tibe2 'Cik Barbara' tu meragam. aik. Cik Barbara? haha. ntah. tibe2 terasa nak bagi nama kat laptop. erm. bebaru ni main permainan Barbie Fashion Show (sejenis patung berambut blond yang popular yang dikenali sebagai Barbie) kat laptop. and a fact - nama sebenar Barbie itu adalah Barbara. haha. erm. tak ingat dari mana saya dpt tau ttg tu but its a long time ago. 2 years ago kot. its funny actually. saya kurang berasa enak dengan nama 'Barbara' tp bila menyebut, rasanya agak lucu. sudah mereng agaknya saya.

dana ni asyik duk bergayut kat lutut tanya itu ini bout homework die. kacau betol. hoho. da.

Share:

Wednesday, December 10, 2008

10th DEC '08 : OPS I DID IT AGAIN

ermm..

it feels strange to say this but..

we'd broke up.
:(
ohh. tell me this isn't happening please.
i don't know when did this happen.
the day i said those stupid things to him and he starts ignoring me, or the day i realize everything is not the same again..

i'd never mean to fight. even if i tell u i mean it. i'd never want u to run away from me. i'd never want to hurt u the way i already hurt u.. life's not fair for me lately and seeing the pain makes me forgot among the precious thing in my life - who always been there - YOU! i'd lose control of myself and said things u always dun want me to say, but u have to know i'd never mean it. but i'd never think that today, it will make u get up and run. there's no answer, no response, ..nothing from u.

what if i regret it? what if i still can't help missing him after some times?
why do i feel so right now but seeing the future without him, its like a big mistake..
what if i'll never find anyone who fits my hand perfectly again?
what if i'd never meet a guy who can take the same thing he have been through?

huh.. the same question for every broke-up huh, fina??
well.
again.
this guy isnt for u.

next~

Share:

10th DEC '08

tak tau nak ckp ape..

well. smlm karoke kat umah. hari ni pun plan nak karoke lg cuz smlm tak puas juz dpt karoke beberapa lagu je, pastu maghrib pun masuk..

hari ni pla bangun awal cuz smlm jam 10 mlm dah tido dah. then g masak. menu hari ini, sayuran masak tiram. tak sempat nak take pic, dana n pp dah nak melantak. menu telur dadar. dan satu lagi, ayam masak merah. time buka freezer kat dapur tadi, ternampak sotong dan udang kat dlm tu. dlm hati terus plan nak masak udang tu esok tp fikir2 ayah takde maybe utk minggu ni, terpaksala fikir2 balik camana.. and another question is, nak masak pe eyh nanti.. tomyam seafood? or masakan goreng seefood? atau?? well, u should know, Ranau tmpat i tinggal ni kat around tgh2 sbh. seafood yang djual kat pasar sume import dari daerah lain, which, a bit smelly cuz dah berhari2 dlm simpanan. dgn kata lain, tak fresh. dan mama sendiri kurang prefer nak beli kat sini but if mama beli pun, die pastikan seafood tu still fresh lagi.

i love seafood! and a bit jealous kat mereka2 yang senang dpt seafood yang fresh gitu. huhu.

tak makan lg ni. see ya!

Share:

Monday, December 08, 2008

08th DEC '08 : 'SALAM CINTA'

Start time : 11.04 pm
Name : HFMA :D
Sisters : 1 Younger Sister
Brothers : 3 Brothers
Shoe size : Size 5 or 6
Height : 156cm [betul ke ek..]
Where do you live : Kg Kinapulidan, Ranau.
Have you ever been on a plane : Yes.. jemu dah.
Swam in the ocean : Rendam2 mcm tu je la.. tak reti berenang. huhue
Fallen asleep at school : once upon a time.. :p
Broken someone’s heart : Maybe..
Fell off your chair : ya. duhh.. 2002. still remember every second of it!
Sat by the phone all night waiting for someone to call : erm. not really. sms pun cukup.
Saved e-mails : seldom. but yup.
What is your room like : lengkap. sume ade. dgn kata lain, lots of stuff. hehe.
What’s right beside you: dana's text book.
What is the last thing you ate : for dinner.
Chicken pox : when i was little.
Sore throat : the last time i get fever. all in a package. demam, slsma, batuk, skt tekak. God bless!
Stitches : u lost me. whats stitches? Lilo and Stitch?? :D mls nak capai kamus.
Broken nose : Nope.
Do you Believe in love at first sight : not really.. true love takes time.
Like picnics : i do.

Who was/were…
The last person you danced with : dana. mmg satu kepala :D
Last made you smile : hehe. gelak, gelak dan gelak. with mom, pipie, dana, dan adi.
You last yelled at : since mmg mls nak jalan naik pegi atas suh turun mkn or whatever, i'll just jerit panggil dari bwh :D its dana again. haha. since i ni big sist, i mmg suke kerah tenaga.

Today did you…
Smile to someone you like : not just smile. laugh lagi.
Kissed anyone : who's that lucky creature?? hehe. no creature for today.
Sick : yup. skt hati. huu
Talk to an ex : malas ah.
Miss someone : yah.. but i got this 'heavy feeling' to confess it to tuan punya badan :( is it called 'ego'? cuz it just dont feel like i'm being ego..
Who do you really hate: myself.
Do you like your hand-writing : uuuh.. yes i do i do i do! :D
Are your toe nails painted : nope.
Whose bed other than yours would you rather sleep in : nobody. prefer katil sendri.
What color shirt are you wearing now : black.
Are you a friendly person : urm. not that friendly, but u still can try me. hehe.
Do you have any pets : yes. cats :)
Do you sleep with the TV on : jarang.
What are you doing right now : Duduk di depan laptop di dalam bilik, apa lagi kalau bukan jawap tag...
Can you handle the truth : depends.
Are you closer to your mother or father : mom.
Do you eat healthy : uh. not really. but i dun take much snacks, minuman bergas, dan kebanyakan mknan rgn2 yg len..
Do you still have pictures of you & your ex : ade. sume tak pernah buang. watpe nak buang :D
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : anyone to talk with :)
Are you loud or quiet most of the time : i can be a loud one and a silent 1. but most of the time, i prefer being a quiet one :D
Are you confident : yes. when i'm sure of what i'm doing :D

5 things I was doing 10 years ago: okay. i was 12, back in 1998 ;)
1. Studying at Sekolah Kebangsaan Telupid batu 4
2. Being a best student of Standard 6 dan kebanggaan mama dan ayah
3. having my first boyfriend. he's cute, we were on the same class, and we've been two good kids, no dating but studying. winks! ;)
4. attending my english tuition class of Mrs Roland for only RM10 for each month. she's really a nice woman :) my friend and i really kinda missing her when she went back to Philliphine..
5. loving and enjoying every moment of my last primary year!

5 things I would do if i were a billionaire:
1. Bayar hutang PTPTN
2. Buat rumah kat tanah kampung, dan kereta untuk diri sendiri
3. Bawa family pergi melancong luar negara
4. beli barang2 yang selama ni nak beli. ngehehe..
5. Simpanan masa depan : kawen, future family, rumah, modal bisnes, pegi haji, dll.

5 of my bad habits:
1. Rule breaker
2. yes. i'm a quiet one. but if u really know me, i'm a very talkative one. i enjoy nonstop laughing, singing, tells jokes! :D maybe i can say, i kinda having a split personality..
3. I sangat degil, keras kepala, kdg2 sangat mementingkan diri sendiri dan tak kisah apa org lain ckp, mudah marah and having some kind of 'attitude' (Miss Perfect?). thats why i kena selalu dimotivasikan. (all by myself - cuz its been proven that almost all the time i'll change slowly by myself)
4. i don't really like kids. hehe. ada masa2 tertentu je i suke kat budak2.
5. i tak mkn on-time. that makes me fatter.

5 places I’ve lived/living:
1. Pekan Telupid
2. Kampung Batu 4
3. Ranau
4. Asrama SMK Telupid :D
5. Sintok UUM

7 people I tag:
oklah. kali ni no more Miss Nice Lady. haha. i suke tag panjang2 ni, cuz sekali bagi mmg kaw kaw punyer :D

1. Miss Farin :: Fellow UUM, ex-classmate ko-k. or ko-kurikulum. blognya sungguh best nak baca cuz hepiiii je manjang and she have a good sense of humor :D
2. Mr Khaliq ;: fellow UUM, he thinks differently from the others, but, u'll get use to him. a good man :)
3. Mr Chairiel aka Bob :: fellow UUM, very talkative person, going to celebrate his birthday on January - kalo tak silap :D
4. Mr Hyuuga :: tidak perlu diperkenalkan lagi di kalangan blogger UUM n ex-UUM n budak2 UUM yang layan Friendster. very the popular cuz die ni la administor utk group Universiti Utara Malaysia kat friendster site dan skrg dah nampak hasil usaha beliau mengumpul blogger UUM. die juga yang tarik sy dari friendsterblog ke blogger pd thn 2007. berjasenyerr.. :D
5. Cik Jannah :: an ex-UUM, kami tidak pernah bersemuka tapi melalui tulisan d blog, i kinda feel that she's a great lady!
6. Miss Ann :: fellow UUM. i like her writing. simple. clean. brief. honest. and she's good in english. hehe
7. Miss Zee Laila :: kalo sume yang kat atas ni kawan blogger UUM or ex-UUM, but this one is my bestfriend ever. Most of friends do call her Zee but for me, i like to call her Ziela.

nah kalian. sambutlah salam cintaku. uhukk!

p/s Salam Aidil Adha :)

Share:

Sunday, December 07, 2008

07th DEC '08 : '7 OF THE 7'

u know what i like about tagging?? cuz its all about me and ma world. muahaha! nak buat sampai mengantuk.

7 fakta tentang saya
1. seorang anak sulung dari 5 beradik
2. saya orang Sabah
3. enjoys singing and dancing
4. left-handed.
5. clumsy
6. i HAVE my own belief and i stick to it.
7. my tooth aren't perfect :D

7 perkara menakutkan saya di dunia
1. kehilangan..
2. hutang piutang yang tidak terbayarkan termasuklah kemaafan org lain..
3. for the second time - i don't watch scary movies :D
4. peristiwa berdarah
5. lipas. urghhh!
6. takda duit utk hal2 yang penting
7. all alone..

7 lagu buat masa sekarang
1. Lucky - Jason Mraz
2. Because You Loved Me - Celine Dion
3. Whole Again - Atomic Kitten
4. I'm Yours
5. Aku bukanlah Untukmu - Rossa
6. Ingkar - Bunga Citra Lestari
7. London Choc Roll - anonymous. hahaha.

7 perkara yang selalu disebut (fina kata: dalam masa dua minggu ni la cuz perkataan yang akan selalu disebut berubah berdasarkan masa, tempat dan keadaan. hehe)
1. "Bah" (sabahan la katakan. ekekek)
2. "Tei?" means, "Iya?" in malay.
3. "Remote tv"
4. "Dana! Pipie!!"
5. "Nunu mala kopusou.." (ayat usik mama. ngehehe)
6. "Makannn!"
7. "Ha?" dgn mimik muka yang dibuat (bibir atas terjungkit sebelah kiri n mata dibeliakkan).

7 perkara yang amat bernilai
1. my family and future family
2. other people's respects (to lose it, it feels like the world crushing down on u. trust me. i've been there)
3. ikatan persahabatan
4. handphone
5. kesihatan yang baik
6. kebahagiaan
7. duit

7 pertama kali dalam hidup saya (FiNa kata : banyak 1st timenye sepjg 22 thn hidop kat dunia ni, ni antaranya..)
1. Tinggal asrama : 1st time tinggal asrama time tahun 5.
2. Cinta : 1st time cintan cintun time darjah 6. haha. but 1st time i was truly in love time form 5.
3. Hanphone : 1st time dpt hanfon time tgh exam SPM 2003. Ayah bg. hanpon Siemens :D
4. Blog : 1st time blogging tme 2007. time tu kat blog friendster.
5. Dancing Performance : 1st time ade dancing performance adalah sempena SIPMA kat UUM pd tahun 2007. 1st time mekap tebal2 gak n dpt sikit2 pelajaran bout make-up. sblm masuk kumpulan Bidasari mmg tak reti make-up :D
6. Life : 1st time i learn about life - after being betrayed. sume tu lah titik mula atas who i am now.
7. 1st time pandai berenang - tak lagi. hoho.

7 orang bertuah jawab tag ni..
1. org yang baca blog ni.
2. org yang xde ide nak tulis pe kat blog diorg.
3. org yang suke & rela nak buat tag ni.
4. org yang dah bersawang lama blog dia.
5. org yang tak pernah buat tag cam ni
6. org yang xde keje nak di buat. haha!
7. org yang faham bahasa melayu :D

p/s Mengantuk sudah..

Share:

Thursday, December 04, 2008

JAWAP TAG PUN OK GAK..

01. Apakah pandangan pertama orang bile tengok anda?
She got a kind of aura and a warm attitude [i havent approved it yet ;p.. ]

02. Apakah yang anda lakukan 1 jam lepas?
watch tv.. 'Big Is Beautiful' :D

03. Bilakah kali terakhir anda basuh kereta?>
time kecik2, tlg basuh keter ayah for rm1. haha

04. Mana yang lebih penting dalam hidup anda, KAWAN @ KEKASIH @ ISTERI? (Pilih 1 je)
those who showed me what LOVE is :)

05. Alasan anda bagi jawapan no 4..
it is what it is :D

06. Sikap pasangan anda yang paling best?
His patience :)

07. Sikap pasangan anda yang paling tak best?
Kurang romantik. Huuu..

08. Apakah sikap paling buruk anda bila memandu kereta?
very the laju. hoho..

09. Apakah yang berada dalam kotak fikiran anda sekarang?
i'll do everything to get things back to normal again :( :( :( :(

10. Adakah anda merindui bekas kekasih?
erm. not really.

11. Kenalan yang akan di"TAG"..
tagging myself for another 'TAG'. err.. leh ek?


Share:

5th DEC '08 : BORINGDAYS

know what i do everyday during holidays??

wake up as 'early' as i can [but still missed the 'morning hours' everyday], taking bath, make-up - cuz my sist often say that my face looks pale without it, and then my mom will goes like.. 'u wear it [make-up] too much, thats why ur face will look pale without it'. and my dad will goes like 'have u really taken ur bath???'. urghh.

i'll choose to wear make-up eventhough i'll just stay home for the rest of the day. my dad often says 'dont put it too much.' and abg will say 'where r u going?'. haha. hey, come on. its not like i'm going anywhere when i put my make-up on.. i have my right to look beautiful. wawawa.

okay. enuf with that make-up issues.

after that, i'll cook for the family. but if ayah ada, its mom's turn to cook. and as usual, if sy yang masak, petang paling awal jam 2-3 baru siap or stat. mama slalu membebel sbb tu. telinga ni dah tebal dah sgt2. u know, thats a kind of training to be like 'tak peduli apa org kata. janji bahagia'. hehe.

then watch tv til midnight. my favourite channel? its Disney Channel! wooho! Hannah Montana, Cory in the House, The Suite Life of Zack and Cody, Wizard of Waverly Place, the disney's original movie (i always love it!), That's so Raven, etc.. and some cartoons like Totally Spies.. they're funny. hehe. pastu online smpai subuh.

what a routine.. on my holidays!

or should i call it, boringdays??

here's some photo i took today.






i got a korean-chinese-japanese look huh?? hoho. this remind me on something, back to 2005. some korean teenagers (around my age) arrived at our sweet lil home (actually diorg singgah makan - mom buat gerai kecil time tu) and that's among my 1st time talking with foreigners. one of the guy who sat beside me (as i was there with them) told me that i'm beautiful and can't believe that i don't have boyfriend at that time. well, for me its more likely like, i'll be beautiful - if i'm a korean. hehe. then cuma, satu perkara yang wat sy nak gelak bila ingat, die tunjuk mp3 kat sy, assuming that i'd never saw it. urgh. at time, that pissed me off. but anyway, that was one of the sweetest memories of my life :]



Share:

Monday, December 01, 2008

Wednesday, November 05, 2008

5th NOV '08 : APA YANG PERLU DISYUKURI

Ziela once said.. lebih kurang macam ni la maksudnya..

“ko pastikah sepenuh rasa cinta itu masih ada, sedangkan ko sudah beri semua pada orang lain..?”


This line made me think. And later on, I do think she’s right. Based on my experience, once you gave it all to somebody, your heart will never be completely whole again.

At that time, I’d made mistake. I wasn’t thinking. I’d give all that I have in my heart and nothing left... I gave all love I have in this world just for him. I have only him, I saw only him. And I wanted only him... That was my stupid mistake (was only 15) and now, I have everything that made my life feels so complete, but I still remember how painful it is and what it does to me.

Bukan setakat dia yang tertinggal di hati saya. Tapi ada separuh hati saya yang masih di sana. Separuhnya bersama saya dan apa yang ada ini, dengan sisa kekuatan yang ada ini, buat saya kembali mencinta. Cinta kedua takkan pernah sama seperti rasa cinta pertama.. ini hakikat yang perlu saya terima agaknya. Apa yang tinggal, itulah yang perlu disyukuri. Sekurang-kurang masih ada sisa cinta yang Tuhan tinggalkan dalam hati, kerana Dia telah menentukan, tanpa cinta, tidak mungkin seseorang itu mampu hidup bahagia.

kesimpulannya :

cinta pertama saya BUKAN cinta sejati saya.

Share:

Tuesday, November 04, 2008

4th NOV '08 : MEANT TO STAY THIS WAY

Oya. Today.

I checked out his profile on Friendster site (saw him in my Friendster Viewer list).

To my surprise, he’s in relationship with another girl. Another? Ya. The last time I checked his Friendster site (since he spied on my Friendster page too. Wawawa), I’d really thought he’s in love. truly in love. was about to let go (I’d never really let go) ..but I was totally wrong about 'he's in love' thing. What am I thinking? He’s always h i m. Are you still playing around with that old brand new love game with cutie chinese look girls, dear? Sometimes I wonder, when will he get tired of all of it? And by the second thought, oh. No, of course he’ll not. He’s still 22. And he’s still a handsome guy with that horny look. Wah!

Hehe. Kidding.

Seriously. I love him. Loving him dearly - but he have to stay out of knowing this. dia - lelaki asing pertama menyentuh hati dan hidup ini, dan saya akui, jejak yang dia tinggalkan masih ada.. dan saya telah lama memaafkan segalanya kerana sume tu adalah kerana kekhilafan kami berdua jua. Cinta tidak mesti memiliki. Ape yang saya benar-benar harapkan, saya mau dia akan jatuh cinta lagi seperti dia mencintai saya dahulu (Yes, he do) dan mau dia lebih lebih lebih bahagia. i want him to be true of himself, to find himself.. cuz deep inside, I know what he is and what he can give to ones beside him. i don't care keep staying out from his life. here's where i meant to be..

But to be true, I don’t like his current relationship with that girl. Oh peliss! He deserve MORE than..!

Well.

He’s still my past, hubby dear is my future. And I’ll certainly choose the future. Without any doubt. After all these times, I’ll be truly happy for myself, if I know he's happy for himself.

Share:

Monday, November 03, 2008

SICK OF BEING SICK

last nite, before sleep, my headache become worse. baru pukul 10 tapi sy dah bersiap2 untuk baring dan tidur (walaupun tak mengantuk) - after telan dua bijik panadol. my dear roomate balik bilik dan perasan ubat-ubatan bergelimpangan kat atas meja saya (saya tak larat nak kemas balik) kemudian dia bg pil yang dia amik dari Pusat Kesihatan Universiti (PKU) time dia sakit agak teruk hari tu. dia kata bukan yang biasa PKU bg, cuz ubat ni dia sendiri minta dari farmasi. pil yg kesannye kuat. so saya pun telan je lah pastu sekejap je saya dah tertidur..

bangun je siang tadi sudah lebih dari jam 12. g mandi pun terhuyung hayang sket. tapi kejap je la. leh kawal dah pastu. sampai sekarang rasa di awang-awangan.. tadi bila baring atas katil, feels like some kind of nervous.. jantung berdegup kencang.. hampir2 nak terlelap tapi tak jadi sebab member sms.

called one of my girlfriend, amoy. waaaaa.. mish her! i guess i should talk about my girlfriends under my special edition entries. how do u think?

lots of love :)

p/s bosan sikit-sikit..

Share:

Sunday, November 02, 2008

LIFE'S LIKE THIS.

dears.. :(

semalam pas rase2 bdn mcm panas n mcm nak selesema, terus g makan ubat then tido. woke up this morning feels like dah ok. cuma selesema sikit. skrg ni kat lab cari bahan rujukan cukup2 untuk exam 5hb ni - Teori Asas Bimbingan Dan Kaunseling. dengan air-cond yang bleh tahan kuat, panas kat kepala n badan makin terasa.

waktu macam ni la hendak macam2. hendak makan ayam goreng. tak tahan! :D macam mengidam pula. sampai sakit2. my hubby really sorry tak dapat teman n bawa g cari yang sayang die ni idam-idamkan, cuz die dah janji kat kawan tolong buat autocad - pelan rumah. he said that he'll spend time with me tomorrow if i willing to hold on just for a day.. huuu.. merajuk2! tapi dalam diam setuju.

but kesiannya my hubby.. if jadi pun esok, die mmg terpaksa kena tahan dengan kerenah saya..

baru dapat tau td report untuk projek MNW tu tak siap lagi. waaa.. report tak siap lagi, camane nak claim duit? waiting for money yg saya laburkan utk projek tu around RM300 - utk belanja kargo balik sabah nanti. byk nak bawa balik ni.

nak sambung cari maklumat. leh balik awal n rehat awal. huhu. 1st time rasa yang sejuk amat ekon kat lab ni. biasanya ok je. mcm kat DKG 2/9 pulak. time sem 1 dulu kiotang gelar kelas tu peti sejuk.

okayh. later. brrrrrr....!


Share:

Friday, October 31, 2008

WHERE DOES YOUR HEART BEAT, DEAR.. CUZ I DON'T REALLY FEEL YOU.

31th OCTOBER 2008

'Abg nak datang Kachi. Discussion. Leh jumpe lepas tu.' lebih kurang macam ini mesejnya.

Kebetulan petang itu saya sedang online di depan pejabat DPP Kolej Kachi 2. Hati berbunga2. Dia datang bersama Amirul, temannya, tidak lama selepas itu. bawa mknan. we talk a lil while around 10 minutes, then he away going to see his girl friends as planned..

i waited about two hours only to know that he forgot about his promise to come to see me after his discussion! guys. its a bad idea to break your promises to a woman you love. Promise is a promise, something we should keep. when u break it, its no more a promise. for a woman, its like u say 'hey i take you for granted' or 'u're nothing important for me'

I cried awhile that evening because my heart feel like breaking to death then fell asleep until 10pm. I texted him and he called me by phone to say sorry. I spoke up my mind, about what I truly feel about it. boleh saja jika saya mahu mendiamkan diri sya and just walk away from all that, but still i want to give love a chance. or should i really have to walk away? bukan sekali ini saja perkara ini berlaku. i want his appreciation, his heart, his ALL.. to stay strong beside him.. :(

He used to hear me crying over silly thing when I get mad or ‘datang bulan’. I don’t know how he do it, but through the end, I always found myself laughing at him. And he laughs, too.

That’s one of the reason why I love him so much.







..and it remains as an unfinished business.


Share:

Thursday, October 30, 2008

WHO ARE YOU ?


THE SELF

[01] Real name: Hasnie Falina Bt Mohd. Aslie
[02] Nickname: Nana, Fina, Hasnie, Fin, Falina, Na.. n some time ago ade yang panggil Feli. hoho! lucunyer.
[03] Status: : it's complicated [rindu plerk time single mingle dulu..]
[04] Zodiac Sign: Sagittarius
[05] Gender: Female
[06] Age: 21 year and 11 month
[07] High School: Smk Telupid
[08] College: Universiti Utara Malaysia (UUM)
[09] Height: 150cm
[10] Weight: 48 Kg
[11] Do you like yourself: Proud of what i am!
[12] Piercings: Kat telinga. Normal la tuh..
[13] Right or left: Lefthanded
[14] Are you a freak : i ammmm.. ngehehe.. *big grin*
[15] Hair: Ikal
[16] Skin: Fair and Lovely. huhaha.
[17] Allergic: dumb and extra-handsome men.
[18] What are you doing now: working on my degree :D
[19] What will you doing 1 hour later: dpn skrin pc.
[20] What will you doing 10 years later: in 10 years, i would reach the age 32. picturing myself - having my own life happily married with the one n only, being a loving mom of two or three cute children, with growing carier n salaries - simple but a perfect life :)


THE FAMILY

[21] Live with mother/father/parents/family: Family
[22] Siblings(included you): 5
[23] Eldest: Me
[24] Youngest: Nabil Firdaus
[25] Love/hate your family: Love them all.. :)


THE LOVE

[26] You found your another half: Maybe..
[27] If yes, who is he/she: AR
[28] Who you want he/she to be: Be himself.
[29] Time(s) you in relationship: in a real relationship, only two. S and AR
[30] Ever woo boy/girl: Nope.
[31] Anyone woo you before: not sure.
[32] Did anything wrong to your other half: yup..
[33] What was/were the wrong you had done: no need to mention
[34] Ever argue with your other half: Always. and then the time come when we learn how to handle our conflict dengan cara berhikmah - perbincangan dari hati ke hati. it takes two to know the truth, u know. one to speak n one to listen.
[35] You with your other half since: 6 months ago.
[36] Are you straight/Lesbo: straight.
[37] Reasons you love your other half: there's no actual reason.
[38] You and your other half in which stage: my theory - 1 would be knowing each other's feeling and building relationship, 2 would be gaining each other's trust, knowing each other's weakness and best part, background, etc.. 3 would be seeing each other family, 4 would be engaged, 5 married, 6 is 5 years after married, 7 8 n 9 is all the about the married life, and 10th, seeing each other at the ultimate place.. so, i would give 2 stars. out of 10 stars.
[39] You woo he/she or he/she woo you: he. hehe..
[40] Ever think of marry he/she: thats the main reason why i attached to this relationship okeh..


THE FRIEND

[41] Your first best friend: Norfazila Binti Pahin! love u girl.
[42] Your first enemy: hate this kind of question. no one in mind right now.
[43] The friends you love the most: they are always my old friends. all of them! but mostly are.. Ziela, Tia, Amoy, Padil, Armin.
[44] The enemy you hate the most(1only): there's no enemy in my life dictionary, harap maklum.
[45] Your most beautiful girl friend: saye (huhaha.. tanak tinggal jugak), Amoy, Ziela, Tia and lots of :) my girls are all beautiful!
[46] Your most handsome boy friend: lots n lotttss of. but i can't get too close with really really really handsome guys u know. so i dun have any. duhh.. anyone??
[47] The kind of girl you hate the most: yg berlagak diva okeh
[48] The kind of boy you hate the most: lelaki2 tepi jalan yang duduk melepak2 tanpa arah d luar sana. hate that kind of guys.
[49] You fall in love with your close friend before: nope
[50] Your best friend is your ex-lover: nope
[51] If your friend backstabbing you: biar Tuhan balas perbuatan die.
[52] If your friend betray you: what goes around come around.
[53] If your friend woo your lover: best woman win!
[54] If your friends fall in love with you: why not :p
[55] If you fall in love with your best friend: oh.. ya? okay.. :p


THE STUDIES

[56] Are you a good student: Nope
[57] You always done your homeworks/assignments: yup. last minutes.
[58] The teacher/tutor you love the most: dah masuk U ni, jrg close sgt dengan lecturers. taktau nape.
[59] Always late to school/college: sem ni, always on time.
[60] Your class: sangat menyeronokkan. in every of my class, i'll be like.. 'ohhhh..!'. hehe.
[61] You love your seniors: hahaha. tak kenal satu pun.
[62] Senior who you love the most: ntah.
[63] Your classmates good/bad: i like the class, but my classmates???.. *sigh*
[64] Excellent result classmate: heard that some of them are penerima anugerah dekan tiap sem.
[65] Laziest classmate: dunno. not really knowing them.


THE PEOPLE

[66] Smart people: u know, smart people is smart in way they talk, think, laugh, etc.
[67] Stupid people: everything main lepas jer n takda timing.
[68] Good looking people: dengan senyuman yang kena pada wajah.
[69] Ugly people: muka masam manjang.
[70] Funny people: yang gila2 bahasa. Hee..
[71] Cute people: yang jambu.
[72] Bad people: penuh tipu muslihat.
[73] Honest people: our close person.
[74] Acting people: penuh tipu muslihat.
[75] You are what kind of people: u judge.






THE PREFER

[76] Lip or eyes: both
[77] Hugs or kisses: Both
[78] Shorter or taller: Taller
[79] Hesitant or spontaneous: Sponteneous
[80] Nice stomach or nice arms: both
[81] Listener or talker: Both
[82] Romantic or rich: Both
[83] Good husband or Good Father: Both


THE FUTURE

[84] Age to get marry: 27 - 28 - 29
[85] Numbers of kid(s): 3
[86] Career: businesswoman
[87] Salary: 5000[88] Retirement age: no retirement.
[89] Properties value: nah..[90] Wishes: may all my dream's come true


THE VICTIMS
[91] ALL UUM's and Ex-UUM's BLOGGER[92] ALL BLOGGERS yang singgah kat sini :D


p/s 'saje isi survey ni, jumpe kat blog Cik Jannah :D. tensen gile so i'm tagging u all! huhaha. saya tau budak2 UUM skrg ni tgh busy nak exam so, give u all time til next year. hehe. wish me luck! esok 31 Oct Exam utk subjek Teori & Praktis Kaunseling Individu. da.'





Share:

JIKA SEORANG ANAK...

JIKA SEORANG ANAK HIDUP DENGAN TIMBANG RASA
IA BELAJAR BERSABAR

JIKA SEORANG ANAK HIDUP DENGAN GALAKKAN
IA BELAJAR BERKEYAKINAN

JIKA SEORANG ANAK HIDUP DENGAN PUJIAN
IA BELAJAR MENGHARGAI

JIKA SEORANG ANAK HIDUP DENGAN SAKSAMA
IA BELAJAR ERTI KEADILAN

JIKA SEORANG ANAKHIDUP DALAM KESELAMATAN
IA BELAJAR MEMPUNYAI KEPERCAYAAN

JIKA SEORANG ANAK HIDUP DENGAN SOKONGAN
IA BELAJAR MENYUKAI DIRINYA

JIKA SEORANG ANAK HIDUP DENGAN PENERIMAAN DAN PERSAHABATAN
IA BELAJAR MENCARI KASIH SAYANG DI DUNIA INI


p/s anak itu satu anugerah. ibarat kain putih. faktor budaya dan persekitaran yang akan mecoraknya :D

Share:

Tuesday, October 28, 2008

MNW '08


1st of all,
to all those yang same2 menjayakan Malam Nostalgia Warisan pada 17hb Oktober lepas, diucapkan berbanyak2 terima kasih dan sila datang lagi.

even majlis tu is a failure kat mata orang lain, dan some people ckp 'jadikan ini pengajaran atau pengalaman' utk bg sume tu reasonable dan maybe lari dari kritikan, but for me, it's more than that. yup. mmg satu pengajaran kepada org tertentu dan saya, as well. but hey. u handled two projects, and every of your project failed kerana kedegilan awak tidak menerima pendapat org lain dan for u, as u hold 'the title', u want every people ikut telunjuk awak tanpa pertimbangkan cadangan dan saranan org lain. dun deny it, cuz it looks totally obvious. mmg saya nampak seperti menyalahkan. yup. we can't stay righteous all the time anyway. i dun want to speak much here, - just hoping that u come to realize bout what other people talked at ur back. i heard enuf. i saw enuf. and i HAD enuf.


anyway..
did u see me? in grey circle :] walking to the front wakil amik rewards.
Kumpulan Rumandawi won! the ONLY thing that great during that night. proud of all of u guys.

p/s 'kemaafan itu dendam yang terindah'

Share:

Saturday, October 25, 2008

MY PLANNING

CAR AND MAKING MONEY

Nak beli kereta lah ~

huks! aku sendiri hampir tergelak, macamana semalam tibe2 terfikir nak ade keter sendiri. dahlah asal jauh kat sabah, still student, own salary utk bayar pun takde lagi. nak gune elaun yang ayah bagi tu bleh la cover dlm bwh rm200 tp banyak mana la kalo nak banding dengan harga kerete.

teringat hari tu ckp kat mak nak mintak ayah belikan keter, mak bagi respon mcm positif jer.. tp bila ckp kat ayah, ayah senyum je. ingatkan bleh la. bukak je mulut, 'nanti bila sudah kerja, beli yang canggih2 pun takpa'. hampa. lagi kecil peluang tu bila dapat tau sampbung study kat Kedah.

but really. sgt2 muak naik bas. pastu mcm bez jer tgok orang bawak keter sndiri. geram org buat sewa keter n keter sapu leh kaut untung mudah dan lumayan dari kitorang yang rajin menyewa. ceh. sakit hati. rm6 utk kos hantar dari kampus ke DPP Bukit Kachi yang jauhnye setakat 4 km dan tidak pernah trafik.

– 1st survey the price – for auto or manual (i nak auto lah), kos pengangkutan balik sabah nanti, kalo cuti simpan kat mana, and everything. Maybe i can rent it to others with cheaper price berbanding harga yang dalam pasaran kat UUM sekarang. Rm90 seharian, rm70 for half day. Rm10 for 1st hour then rm5 for every hour after. thats standard price here kalo nak sewa kancil. nak yang 1st hand ke 2nd hand? byk soalan kat kepala hotak ni. in case nak mudah dapatkan sticker pun, kena aktif kat klj. cth, jd JPMK. my rumet apply jd JPMK sem dpn, tujuan utama. nak dapatkan sticker keter. die start bawa keter sem ni.

CARIER
I’m going to finish my degree at 2011. No more extending semester. I can’t stand staying here more than that. So, I’ll be fully graduated in degree when I reached 25. I’ve planned to start working on early 2012. Counseling is just batu loncatan, actually. I got much working plan. Continuing mom’s business? Following dad’s path? Working at non-government school? Or just staying home with my kids... hehe... joke. for sure, I’ll be back to business! Well, I just hate Maths u know...

GETTING MARRIED
I want to get married not more than 28. But I’ll consider being married earlier if my bank account reached RM20 000. But nah! Haha. I want to remain ‘berdua’ until a year then baru fikir nak buat anak. Planned to have 3 babies BEFORE I’m 35. That’s my final decision. Dulu fikir nak habis beranak sblm 30 but bila fikir maybe lambat kawen, so terpaksalah.

STUDIES
I want to reach master level. And then, I’ll try to reach the PHD. For now, i'll do my best in counseling. Biar hidup ini tidak pernah menyesal.

ACHIVEMENT AND SKILLS TO DEVELOP
I want to..
- Master about 5 languages in my life. Malay, English, Dusun, France, Mandarin. besar ek cita2
- Being in PERKAMA.
- To gain salaries at least rm5000 a month
- Continuing my mom’s footsteps ; merging the business, or build another cawangan. Kena belajar masak macam mama.

ops. da. nak cepat! slm.


Share:

WHAT ABOUT NOW??

Shadows fill an empty heart
As love is fading,
From all the things that we are
But are not saying.
Can we see beyond the scars
And make it to the dawn?

Change the colors of the sky.
And open up to
The ways you made me feel alive,
The ways I loved you.
For all the things that never died,
To make it through the night,
Love will find you.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

The sun is breaking in your eyes
To start a new day.
This broken heart can still survive
With a touch of your grace.
Shadows fade into the light.
I am by your side,
Where love will find you.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love had never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?

Now that we're here,
Now that we've come this far,
Just hold on.
There is nothing to fear,
For I am right beside you.
For all my life,
I am yours.

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love had never went away?
What if it's lost behind words we could never find?

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love had never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
What about now?


Share:

Wednesday, October 22, 2008

JAWAP TAG..

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
family

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
brg mkn

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
tak fikir lagi

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
selagi ada rasa sayang..

5. Adakah anda dilamun cinta?
totally :)

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
kat mall bukit kachi

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Hijab Sang Pencinta - Ramlee AM

8. Apakah nama penuh kamu?
Hasnie Falina

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
dua2 senang, tapi dengan mak, bleh berkongsi apa ja :)

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
secara realitinya, no one in my mind rite now. but if tlh ditakdirkan yg there will b somebody in this world yg akan bw perubahan dlm hidup sy, really can't wait for that :p

11. Christina atau Britney?
no thanx.

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
ya, n kadang2 mesin jerrrr.. hoho

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
saaaaaana..

14. Pelukan atau ciuman?
hugs.. it feels warmer n loved.. :) mom, miss u. huhu. baru jap td call mama.

15. 8 perkara yang amat saya gilai
everything about traditional dance n being a dancer!
nyanyi2
internet
cam-whoring
window-shopping and shopping (pakaian, kasut, other accessories..)
books- novels, comics, etc
hanging out with family, him or my friends
travel jauh2! dats y dr Sabah pilih dtg UUM. ngehehehe..

16. 6 perkataan yang sering diucapkan:
ntah
gile ah
ko memang
jap g sy dtg
begini la.. (dan ayat seterusnya)
laparrr..

17. 6 buah buku yang paling terbaru dibaca:
lupe la sape2 pnulis sume..
'a thousand miles' - award winning novel
'panduan meningkatkan kecerdasan emosi (EQ)'
'penampilan diri berkualiti'
'minda yang cerdas'
'membentuk cinta abadi'
'february flowers'

18. 8 lagu-lagu yang saya boleh dengar berulang kali:
tak selera nak list-kan.

P/S tq anas :)

Share:

Sunday, October 19, 2008

LOVE IS A LOSING GAME

entahla.
dalam keadaan byk keje mcm ni, mcm2 pula masalah timbul.
with abg :(

sory dear, for hurting u. sy tidak bermaksud mcm tu, but natijahnya, pe yg kuar, sume menyakitkan hati. kita masing2 menyakitkan hati masing2. itu slh, ini slh. what happen to us? where does 'the happy us' gone??

nak jumpe, tp bile fikir mesti pas jumpe tu masing2 muke kelat cuz gaduh, arhhh.. baik takyah jumpe. niat nak bg jernih hubungan tp lain yg jadi.

why.



why there's some guys akan terlalu mengongkong pasangan?
and why there's some other guys yang buat tak kisah dengan pasangan? tp mengaku mereka amat mencintai?


i know, cara dan pola pemikiran lelaki dan perempuan berbeza. peta arah jln kat otak lelaki takkan sama dengan perempuan, thats why they'll never understand each other. sebab itulah perlunya persefahaman. cuz that's the only way utk mereka2 yang berjodoh untuk bekalan hidup bersama nanti.

but, tell me. apa pegangan (or whatever it called) yang lelaki pegang sampai lelaki bersikap macam tu?

i can't understand that.



Share:

Saturday, October 18, 2008

SURVEY

time bloghopping ke blog ANN, upernyer die tag kite laks..

dan sy terus tertarik nak wat (lame tak d tag. haha). skrg ni ade dlm 20 minit lg nak kena balik bilik, seharian duk merayap. on ur set, go!



1. Name one person who made you laugh last night.
- i dun have any reason to laugh last nite :( :( :(

2. What were you doing at 0800?
- tido lar.. kol 11 baru bangon. hoho

3. What were you doing 30 minutes ago?
- kat bilik kawan, discussion.

4. What happened to you in 2006?
- betrayed.. since then, i started to changed to what or which path i'm in now.

5. What was the last thing you said out loud?
- 'abg mmg tdk phm!!'.. uhuk! sory dear..

6. How many beverages did you have today?
- air kosong jer.. hehe..

7. What color is your hairbrush?
- pink and black. new one.


8. What was the last thing you paid for?
- urmm.. mkn. rm2.60. but gile kenyang.


9. Where were you last night?
- meeting meeting meeting.. spatutnye ade training lg but tak g la..

10. What color is your front door?
- mcm kaler pintu bilik Ann. ngehehe

11. Where do you keep your change?
- purse. n kat tabung. hoho


12. What’s the weather like today?
- panasssss.. then, hujan kemain lebattttt.. skrg ni mendung..


13. What’s the best ice-cream flavor?
- ntah. tibai jer sume! hehe.


14. What excites you?
- the Malam Nostalgia Warisan. our project. budak UUM especially yg klj Bukit Kachi 1 & 2 tu saye wajibkan dtg yer. no excuse! ahaha. 21hb, 8.30pm at Dewan Bukit Kachi :) tema tradisional.


15. Do you want to cut your hair?
- nope at this time. rambut tak sampai pinggang lg :D bile dah sampai, akan dipertimbangkan :p

16. Are you over the age of 25?
- below :)


17. Do you talk a lot?
- depends :)


18. Do you watch the O.C.?
- sory?

19. Do you know anyone named Steven?
- yup. schoolmate time sklh rendah dulu.


20. Do you make up your own words?
- sometimes! haha.

21. Are you a jealous person?
- depends. there's some thing i wont care.


22. Name a friend whose name starts with the letter ‘A’.
- Ann :) asrol, adrian, ahmad huzaini, aila, ain, ainum, aka, amoy, amy, armin, ariff, asyraf, azlyn, azri, .. eh ramai.. cek kat daftar hp.. ekekeke

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
- deh.. mls dah..


24. Who’s the first person on your received call list?
- on my celcom, him. on my maxis, org silap number.


25. What does the last text message you received say?
- 'kalo ada kesempatan, abg akan bg yang terbaik..' porfavorrrr.. brape kali nak janji.. :(

26. Do you chew on your straw?
- no i didnt..

27. Do you have curly hair?
- prefer to call it.. ikal mayang :)

28. Where’s the next place you’re going to?
- my own room.. prepare nak g expo konvo! jom!

29. Who’s the rudest person in your life?
- me?? haha.

30. What the last thing that you ate?
- nasi campur..

31. Will you get married in the future?
- no way i'm not getting married!! hoho

32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?last??
- hmm.. wanted kot. best gak citer tu. buat tu utk analisis video dan ternyata filem itu filem yang punya skrip dan grafik yang bgus ya bapak2 dan ibu2.

33. Is there anyone you like right now?
- hehe.. loooooooooooooooots of. i like u too. for caring to read entri merepek2 sy. ehehe

34. When was the last time you did the dishes?
- at home.

35. Are you currently depressed?
- yah!

36. Did you cry today?
- with tears? no.

37. Why did you answer and post this?
- sj isi mase.. :)

38. Tag 5 people who would do this survey
- sape2 je la yg terase2 nak buat.. hehehe
Share:

Monday, October 13, 2008

Salam.

ya Allah, busy sgt minggu ni. rase macam menteri je.

hari ni terpaksa ulang alik dari kampus 4 kali. 1st, g kls ganti jam 12.30-2ptg. then balik klj cuz pengetua kolej nak jumpe utk discuss bout mslh projek. mmg urgent la. call niza n kitorang g. ni dah masuk plan yang keberapa dah ni. A B C D sume da wat.. terpaksa buat lg. my my. gimme a break!
ptg ni lg ade kls jam 5-6.30 ptg then nak balik kolej lg utk bersiap g kelas 8.30-11mlm karang lak. dun want to spend those 2 hour gap kat kampus. baek balek kampus leh rehat2.

esok pagi g grup discussion, actually nak combine assignment ngan ahli group kat library. then decide juz nak emel je la kat diorg mlm ni cuz takut takde masa. esok got to go to Pusat Serenti Pokok Sena utk jalankan sesi kaunseling ngan budak2 serenti kat sana. wish me luck.

there's someone post shout out kat cbox sy sebelah ni.. and i've deleted it. that person know who he is. ni nak balas balik pe die ckp.

'do u really have to mention that?? i know bukan sy yang awak ckp, but thats my friend dan awak tiada hak untuk memandang orang dengan pandangan serong. ya maybe awak rasa yg awak ckp tu biasa je, but remember. no body's perfect. bare that in mind, kaji sebenarnya apa maksud 'no body's perfect' - its not just a word yang bleh diucap sesuaka hati tanpa penghayatan, but something utk diinsafi. so please have respect if you don't know what u're talking about or juz utk mengisi ruang cbox saya. bukan semua orang bleh bergurau tahap macam tu. some of ur jokes were way too mean.'

sory guys. die cakap pendek je tp sy jawap berjela2. at least sume da lepas kat sini.
sory, got to delete his message cuz ade tracking url kat situ, nti malu plak die kalo org leh track die. sape2 yang dah terperasan mesej tu nasibla..

come back later.

Share:

Friday, October 10, 2008


assalamualaikum..

ni la gambo mokcik time muda2 dulu. mmg cun. skrg pun masi cun lg tp bile dah kawen ni takleh tunjuk sgt cunnye, yela.. nak jage rumah tangga kan.. errr.. tak tau la.. skrg lg cun kot. kahkahkah..

sbrnya mokcik rindu ngan jeans kaler hitam yang mokcik tgh pakai time tu. bukan per, punggung nampak kecik bile pakai jeans tu. kuangkuang.

gambar besar gedabak kat bawah ni lak gambar mokcik ngan pokcik hangpa2 sume time muda2. hish.. ade gak motor die kat belakang menyelit. mat rempit betui.





FiNa :: "Ape aku melalut nih. hehe. ni gambar time KLK kat Taman Budaya Negeri Kedah Darul Aman pada April 2008. terjumpa mamat ni, saje tumpang glemer. ngee.. :D"


Share:

ABOUT ME

There's some things that I regret,
Some words I wish had gone unsaid,
Some starts that had some bitter endings,
Been some bad times I've been through,
Damage I cannot undo..

Some things,
I wish I could do all all over again,
But it don't really matter,
When life gets that much harder,
It makes you that much stronger,
some pages turned,
Some bridges burned,
But there were, Lessons learned..

And every tear that had to fall from my eyes,
And everyday I wondered how I'd get through the night,
Every change, life has thrown me,
I'm thankful,
for every break in my heart,
I'm grateful, for every scar,
Some pages turned,
Some bridges burned,
But there were lessons learned..

There's mistakes that I have made,
Some chances I just threw away,
Some roads,I never should have taken,
some signs I didn't see,
that I hurt needlessly,Some wounds,
That I wish I could have one more chance to mend,

But it don't make no difference,
The past can't be rewritten,
You get the life you're given,
some pages turned,
Some bridges burned,
But there were, Lessons learned..

And all the things that break you,
Are the things that make you strong!
You can't change the past,
Cause it's gone..
And you just gotta move on,
Because it's all Lessons learned.

Share:

Thursday, October 09, 2008

KAD RAYA LAGI


dengan rasa rendah diri, dari saya yang cun.


ni kad raya kedua, cantik sket dr yang dulu.. kiranya nak ganti kad yg 1st tuh. dulu tu sape tah yang buat :p hoho. dengan ucapan Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin, harap senyuman saya yang manis itu mampu mengubat lara d hati tuan/puan/encik/cik sekalian walaupun hanya sementara.

senyum itu kan punya ratusan nikmat d sebalik.


Share:

Wednesday, October 08, 2008

PERFECTLY.

You come to love, not by finding the perfect person.
But by seeing an imperfect person... PERFECTLY.


LAGU KAMI

Hadapi Dengan Senyuman - Dewa
Hadapi dengan senyuman. Semua yang terjadi biar terjadi. Hadapi dengan tenang jiwa. Semua... kan baik baik saja. Bila ketetapan Tuhan sudah ditetapkan, tetaplah sudah. Tak ada yang bisa merubah dan takkan bisa berubah. Relakanlah saja ini bahawa semua yang terbaik. Terbaik untuk kita semua. Menyerahlah untuk menang.

Percayalah - Siti Nurhaliza
Suasana sepi begini panahan rindu menusuk hati tak mungkin kau sedari. Lantas ku titip puisi kasih agar gelora tidak merintih sengsara pun menyisih. Dengarkanlah suara hati, moga dikau mampu mengerti cinta hadir tanpa ku rasa simpati. Percayalah, kasihmu lama tersulam di ruang paling dalam, terlalu jauh tak terselam. Ku akui dugaan datang jua pergi, rela ku menghadapi dengan harapan suci doa bersemi. Kasih, usah bak suria kau hadir persis ombak memukul ke sisir, bimbang cinta terusir. Kerna rindu pastikan lahir, airmata setia mengalir. Berjanjilah ia tak mungkin kan berakhir..
Share:

Tuesday, October 07, 2008

NEW TEMPLATE


fact ::

- my 1st try edit pic ngan photoscape.

- amik pic ngan Dana, time raya pertama.


baru selesai menukar template utk page blogger saya. 3 column. black and reddish pink (??). akhirnya tercapai juga hasrat untuk menukar template. tulisan agak kecil, mungkin akan sedikit mengganggu bacaan pembaca sekalian. what ever it is, please let me know yah! :)


p/s
esemes ni diterima tadi "..abg maafkan segala apa yg ayg buat. abg sentiasa syg ayg, sentiasa sayangkan ayg. nite." saya sedikit tergamam td. mungkin abg online dan terbaca entri saya sebelum ni.

and my silence should tells it all.


lots of love.

Share:

Monday, October 06, 2008

LOVE NOTES

spends all the night by myself..
Now that we've part, but he never actually really leave me..
cuz he stays in here.
he's part of me.

abg, i miss you.. maaf sbb begini tega. begini nekad. percayalah ini semua utk kebaikan.
and, please use ur time wisely dear..

Share:

Sunday, October 05, 2008

STUFFS

went to Kota Kinabalu, hantar Dana balik sekolah.
before tu.. saya, my bro - kili, lia (Kili's GF), dan dana (no pic, sorry) jalan2 kat Wisma Sabah dan Center Point. tu je yg sempat. hehe. spent lots time kat Center Point actually cuz singgah Wisma Sabah just nak tengok2 kasut cuz last time i went there, mmg byk kasut yg cantik2. today, i bought this.

RM49.90 :: sYEZSqi 3 inch

kat Center Point, lepak kat Eaton's. kedai buku. bought these books,

Siri Pendidikan : Pengurusan Bimbingan & Kaunseling


EQ - Panduan Meningkatkan Kecerdasan Emosi

Petua Membentuk Cinta Abadi


Novel : Hijab Sang Pencinta

my study's books, and the latest book of Ramlee Awang Murshid : 'Hijab Sang Pencinta' - trilogi dan ada sedikit kesinambungan bagi novel 'Bagaikan Puteri' dan 'Cinta Sang Ratu'. tak baca habis lagi sbb sentuh buku ni sebelum tidur je dan baru beberapa helai baca dah tertidur. doesn't mean citer tak besh (majuk plak Encik Ramlee.. hehe..) but ghairah utk baca novel dah kurang. maybe cuz this's juz a trilogy. and since novel2 Encik Ramlee versi epik ni agak overdose, saya jd mudah mengantuk.

i am still his fan. waiting for his next novel - 'Mikhail'.
'Mikhail' : Tentang seorang lelaki yang lahir pada 29 Februari.. tahun lompat. lelaki ini menyambut hari lahir empat tahun sekali. Dia seorang pembunuh, tapi bukan pembunuh upahan mahupun bersiri. tidak juga bersifat sadis. namun, apapun tafsirannya.. lelaki ini tetap seorang pembunuh kejam. pada suatu ketika, pembunuh ini telah jatuh cinta pada sasarannya.
hope yang ni leh challenge 'Rahsia Perindu' :)

selepas sampai dari KK dlm jam 6.30 ptg tadi, jam 8mlm pla g jap kat kenduri kahwin kakak sepupu. actually i dun address her as 'akak' since beza umur pun juz setahun dan mmg dah terbiasa sejak kecil d kalangan kami juz panggil nama jer. i dun talk much with her but happy that she finally ends up marrying someone she truly love walaupun pada awalnya ditentang oleh keluarga disebabkan oleh perkara2 tertentu.




okey done!

Share: