2 orang sedang baca blog ini ♡ Sophiesm.Com








When no one is looking


you've found the correct
fina sophie



Sunshine!
Komen Bulan Ini


plan a trip with me

Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers
Daisypath Vacation tickers


Finstagram


Since May 2006

Hit Counter




jejak cinta lama..~
Monday, June 04, 2007 posted at 13:52 ♥

ingat nie...

bila kita ditimpa sesuatu masalah, jangan biarkan masalah tu menyelubungi diri kita. jangan la kita mudah patah semangat & berputus asa, ita mesti terus hidup!

kalau nak buat sesuatu, ikutlah gerak hati kamu... kalau kamu rasakan boleh, lakukannya! jangan la bila orang suruh baru nak buat!

keyakinan diri. yakin ke tak yakin tu adalah perkara kedua. yang penting kamu tau apa yang kamu buat, azam dan semangat kamu perlu kuat!! ingat tu...


ni la quote yg ada kat dpn meja aku.. haha.. dpt dari mana ya.. aku sendiri pun sudah tak ingat. sebab.. dah bertahun2. kata2 atas ni biasa2 saja, tp mampu memberi aku suntikan semangat ~ wlaupun sbnrnya seringkali aku lupakan..

hari ni..? hemm.. mak moy dtg rumah hari ni. itu apa yang amoy cakapla. mak aku pagi2 lagi da kuar, p klinik gigi. sakit gigi. cian..

aku bangun pagi ini ngan rasa yang kurang enak.. huh! what a childish fear!

aku mmg childish pun.. huhu..

ntahla, apa yang aku lalutkan ni.. hati ni memberontak, jiwa jadi kacau, dan segalanya rasa serabut..

smlm..

aku t'dgr lagu Ella. tajuknya.. 'aku, kau dan dia'. Lagu ni biasa saja.. but even biasa2 saja pun tp masih mampu menyentuh rasa kita, why not we just let our heart flow, rite... sbnrnya lagu tu buat aku ingat kat ex..

dan aku mula bercerita. pada amoy aku ceritakan segalanya.. apa yang sebenarnya aku rasa. pengkhianatan paling sakit aku pernah rasai, sungguh! rasa itu seakan dtg kembali mengetuk pintu hati, kenangan itu seakan bermain d layar mata dan fikiran ~ mengenangkan betapa hancurnya perasaan aku waktu itu.. hati aku smlm turut hancur. lumat. sayangnya, aku tak pernah menyatakan exactly what i feel kpd tuan empunya badan.. aku tau, aku masih perlu belajar bagaimana meluahkan perasaan. entahla.. dgn S, lidah kelu berbicara..

itula penangan mengimbas kembali kenangan pahit yang blm padam parutnya dlm hati kita.. sesungguhnya, kehadiran dia slama 6 tahun dalam hidup aku begitu terkesan dalam hati aku. masih lagi sehingga kini walaupun rasa cinta itu sebenarnya telah tiada untuknya.. jejak dia masih ada..

mungkin aku boleh dedicate lagu 'i don't love you' - MCR tu. hehe..

Labels: ,


0 Comments:

Post a Comment

You can freely :
1. Follow my blog. Usually I'll follow + comment back
2. I regularly checks my social network page and if you leave me your link, it would be easier for me to track you back and comment your blogpost in return.
3. Be nice.

Thanks for simply being here! *love*







original layout by bonjour heidi owned by Fina Sophie other by ArasuOnline dafont wish