Pages

Set It Free ~

Saturday, June 30, 2007

akhir-akhir ni, terasa hidupku semakin bererti... ;)

Hanya ini saja yg mampu aku katakan saat ini.. sebenarnya lidah masih beku utk aku tuturkan kata. masih belum sedia menjelaskan apa sebenarnya yg begitu mengusik jiwa aku saat ini..

Seringkali bila rasa indah itu menyapa,.. hati pantas berdegup. bagai baru habis lari jogathon layaknya. waktu itu berbagai2 andaian yg singgah. perasaan ada juga membisikkan yg buruk2 tp hati dgn sendirinya menepis. bakal bahagia atau bakal merana - segalanya telah ditakdirkan. hidup sentiasa mengajar.. apa salahnya aku biar segalanya terjadi?

Love is blind.. well, thats what people say but everyone keeps helping love to search its way. why can’t you let love loose, let it be, set it free and allow it to find its own way? well, if you're asking me this, i'll say.. "i AM setting it free.."

kita tunggu dan lihat saja ke mana takdir akan membawaku, bermula dari titik ini.

Don't Cry, Joni.. -Conway Twitty-

Friday, June 29, 2007

salam..

hye all. i got these song for u.. it's a story line. sometimes when i'm singing with my mom [we both love singing], we'll sing this song together. i know song since i'm form 3.. well... 6-7 years ago. my comment,.. sweet song. loving. and heartbreaking. and if u wish to hear how this song sound like, just click here ...enjoy it ;)


"Jimmy please say you'll wait for me

I'll grow up some day you'll see
saving all my kisses just for you
signed with love forever true"


Joni was the girl who lived next door
I've known her I guess 10 years or more
Joni wrote me a note one day
and this is what she had to say


"Jimmy please say you'll wait for me
I'll grow up some day you'll see
saving all my kisses just for you
signed with love forever true"


Slowly I read her note once more
then I went over to the house next door
her tear drops fell like rain that day
when I told Joni what I had to say


"Joni, Joni please don't cry
you'll forget me by and by
you're just 15, I'm 22
and Joni I just can't wait for you"


Soon I left our little home town
got me a job and tried to settle down
but these words kept haunting my memory
the words that Joni said to me


"Jimmy please say you'll wait for me
I'll grow up some day you'll see
saving all my kisses just for you
signed with love forever true"


I packed my clothes and I caught a plane
I had to see Joni, I had to explain
how my heart was filled with her memory
and asked my Joni if she'd marry me


I ran all the way to the house next door
but things weren't like they were before
my tear drops fell like rain that day
when I heard what Joni had to say


"Jimmy, Jimmy please don't cry
you'll forget me by and by
it's been 5 years since you've been gone
Jimmy I married your best friend John."

...

Tuesday, June 26, 2007

aku time kat umah family angkatku.. :)


d stesen bas ke Tawau. papan biru tu signboard..

La Familia

Monday, June 25, 2007

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum kpd readers yg beragama islam.. (tak jwp dosa), dan salam sejahtera kpd yg bukan beragama islam.. :)

hari ni aku sarapan ngan 'peanut coated chocolate'.. satu2nya mknan yg tinggal kat bilik aku td. ngan air mineral. haha.. bestnye sarapan aku hari ni. sbnrnya aku terjaga andar td cuz aku tidur smlm pun dlm keadaan TERtidur. hehe.. time tu tgh bersms ngan someone.. hope die tak mrh sms tak berjwp.

lama aku tak bercerita kan? hopefully peminat2 aku tak lari.. heheh. ada peminat ke?

spjg aku tinggalkan blog ni, kira advance gak ar hari2 yg ku lalui. pd 23hb Jun, mak ayah, adik lelaki, n aku duk kumpul lepas hbs solat maghrib. akhirnya adik aku berterus terang kat parents yg die nak tunang ngan anak org. lbh kurang seminggu sblm ni lagi dia dah gtau aku pasal tu, dan mlm 23hb tu dia minta aku as akak dia duk sblh dia bg support. huhu.. adik lelaki aku sorang ni. akak die sndiri blm lg fikir seriously ttg tu, die dah smpai tahap nak tunang. reaksi mak dan ayah aku mmg sudah jangka. mak akan menggeleng2kan kepala smbil merungut2 mgatakan yg adik masih terlalu muda (19 thn), dan ayah akan cuba buat mak utk dgr dulu penjelasan adik. sprti biasa, ayah lebih memberi buah fikiran yg bernas berbnding mak. biasala, hati seorg ibu ni.. instinct die snsitif sket.

yg aku bleh simpulkan, keluarga aku cukup berhati2 memilih. aku fhm diorg mahu yg terbaik utk kami, dan tidak mahu sejarah pahit yg pernah menimpa ayah aku berulang lagi. ayah sbnrnya tidak pernah bercerita pd kami, cuma mak sj yg pernah bercerita ttg kisah tu.. smpai skrg menjadi raksia keluarga besarku, dan.. yg paling teruk, keluarga itu jd musuh keluarga. smpai skrg. padahal sekampung.. insyallah, kami yang cousin2 ni tak biar berterusan ;)

berdebar2 gak rasa bila memikirkan giliran aku pula nanti. aku rasa masih jauh lagi perjalanan tp, bila saja masa itu smpai, aku harap keluarga menerima baik pilihan ku.. amin..

berbali pada hal adik aku tu, hmm.. kesimpulannya, akhir tahun ni, family akan hantar rombongan merisik..

tahun ni.. tiga bulan berturut2 ada majlis perkahwinan keluarga besarku. hmm.. ok, biar aku jelaskan sini, hubungan keluarga aku amat erat skali. i mean, keluarga sblh ayah aku.

ayah aku ada 7 org adik beradik sume. 6 org dibesarkan oleh atuk n nenek aku, while, anak ke-6 (lelaki) terpaksa diserahkan kpd org lain.. biasala, org dulu2.. ekonomi kurang memberangsangkan. tp skrg ni, bila masing2 da kawen n berkeluarga, hubungan tu smkin rapat. family sblh mak aku ada senang sket cuz asal dr keluarga yang ada bisnes.. sblh mak pun rapat gak tp jarang berkumpul, tak mcm yg sblh ayah.. pe pun, adik beradik ku kira beruntung ar.. mak n ayah aku mmg sekampung. adik beradik mak n adik beradik ayah pula tak berterabur. sume duk kat kg ni. jd cousin2 sume kenal..

since tahun 1998, setiap raya ke-3, satu family sblh ayah (keluarga kassim) akan berkumpul. buat kenduri sesama kami je.. panggil tok imam utk bacakan doa selamat.. tiap kali itu juga diadakan sesi bergambar.. ada 7 keluarga semua pd mulanya, tp selepas sorang cousin aku kawen (ngan org kedah), bertambahla 1 lagi keluarga. skrg sudah ada 2 anak :) tahun ni pla skaligus 3 org akan berkahwin. bulan oktober, november, dan disember. wah.. rasanya tahun ni takde hari keluarga la nmpak gayanya. triple attack! hehe.. masuk lagi adik aku nak parents hntar rombongan merisik gf die.. pastu, mak n ayah nak sanding balik akhir bulan 12 ni utk ulangtahun perkahwinan mereka.. isy isy.. org sebuk nak kawen, diorg pun nak gak kawen. hehe..

pakcik Taib abg ayah aku yg 1st. kawen ngan makcik wagimeh, ade sorang je anak pompuan. sulung. ni la yg sy kata da kawen tu. 4 org yg lain.. helmi (kawen bulan disember ni ngan tunang die.. org selangor), Iman (seumur ngan aku), Ede (19 thn - antara diorg sume ni paling rapat ngan dia), n ashraf (lame tak nmpak budak ni).

pastu abg ayah aku yg second, pakcik Patimin. istri die ade darah chinese. actually anak dia ada 8 org sume. tahun lalu.. dua org dah meninggal.. yg sorang seumur ngan aku - sakit ketumbuhan. pemergian arwah Tati mmg bg kesan mendalam, cuz dia rahsiakan pnyakit dia.. tak makan ubat.. sbnrnya family terkilan ngan pemergian dia, tp pe pun, walau camana.. kena hadapi dan redhakan juga.... yg sorang lagi, anip, tak pasti umur dia tp skrg supposed dah sklh menengah. bg keluarga.. arwah anip anak spesel. lahir tak sempurna.. nenek paling sayang kat anip, tp tahun lalu, lepas nenek meninggal, tak smpai seminggu, anip meninggal. Adik beradik yg lain.. ipah (26 thn - antara cousin yg paling rapat ngan aku), idang (skrg kat sarawak jd cikgu menjahit), ilul (kagum ngan dak ni - bijak study! ;p ), arwah Tati, Hajilin, Nisa, arwah Anip n Jijah (form 1). keluarga yg ni cute2.. ;p

pastu, my dad. anak ke-3. perlu cerita gak ke? hehe.. okla.. hasil perkahwinan ngan mak aku, Laurah, dpt la 5 org anak. yg 1st skali aku (tahun ni bakal masuk 21 - student kat UUM), yg 2nd fikrie (19 thn - student kat politeknik kuching sarawak). pastu adi or fattah (16 thn - student kat SMK Agama Mohd Ali), pastu Dana n fify (dak sklh rndah kat sk kinapulidan).. sume dak baik2.. hehe..

anak yg ke-4, makcik Mala. nama suami die, Gusidi. anak ada 4 org. anak 1st, kami panggil ipid (tak pasti lak brape umur die), pastu efmaliza or ongo (satu2nya anak pompuan.. umur antara 25-26 thn - thn ni bakal mendirikan rumah tgga ngan tunang die, org smnnjung gak. bulan 10 ni), pastu pandi (23 thn - bf amoy) n last skali, kabi (tak pasti form brapa tp masih sklh mngah. antara form 3-4 kalo tak silap). keluarga yg ni.. hmm.. hensem2.. hehehehe..

anak ke-5, makcik.. em.. alamak, apesal bleh lupa ni. padahal rapat ngan mak aku. huhu.. em, suami die pengerusi jkkk kg ni. yg ni plak sume anak die pompuan. tu pun 3 org jek. yg sulung, yantie. yg ni bakal kawen bulan november tahun ni. ngan org smnnjung gak. kenal time die study kat sana dulu. umur dah 25 thn. mmg umur yg ideal bg seorg pmpuan utk mndirikan rumah tgga. yg second nama die Tini. umur 22. skrg keje jururawat. mmg jarang nmpak muka kat kg dah cuz keje jauh. yg bongsu plak baru 12 thn. beza 10 tahun tu. jauh sgt. hehe.. nama die nor widha. kitorang just panggil boton. pelik nama.. tp cntik budaknya i tell u. prcya tak kalo sy kate die sebijik aishwarya rai? menari pndai.. mnyanyi slalu nmbor satu.. ish ish.. pe pun, org2 sbh mmg suka nyanyi2.. heheheheh..

yg ke-6 jd anak angkat kat fmly lain. tp, yela, air dicincang takkan putus.. pakcik simon. istri dia kalo snyum mcm nora. sweet. anak2 die yg pompuan terutama yg sulung ikut bebeno wajah mak die. keluarga ni kecik2 lagi. paling beso pun form 4 kot.. satu sklh ngan adik aku yg form 4 kat smka Mohd Ali tu. namanya Lia. yg second pmpuan gak.. syikin. pastu Alel (form 1), adi, acha, n yang baru lahir ni.. aku kurang periksa pulak namanya. comel!

yang last.. pun aku kurang ngat nama. biasanya panggil 'mama padil' je. hehe.. yela, padil as anak sulung. ni lagi antara cousin yg paling rapat ngan aku. malah dia ni member rapat ex-bf aku yg pernah aku sygi separuh mati dulu. dia ni la yg byk bg nasihat2 kat aku pasal S tp aku je yg tak peduli. dari kecik2 lagi mmg rapat.. slalu main sama.. pindah sklh pun pndah sama2.. hehe.. skrg ni padil kat johor. keje sana. dah lama tak jmpa.. orgnya ni berisi. mcm bapanya juga. dia ni sorang je lelaki. 3 adik dia yg lain sume pmpuan. masing2 ngan fiil masing2. haha.. adik selepas dia, namanya Dila. 18 thn. bakal lanjut study kat Masterskill kat selangor.. aku tak phm napa parents dia tak tggu kut2 dia dpt tawaran masuk politeknik, yela.. dila tu dulu sklh teknik kat keningau, pernah sama sklh ngan adik aku yg kat poli sarawak skrg ni. tp takpela. lepas tu arwah izat. meninggal time tadika lagi.. mati lemas.. hmm.. kalo masih hidup, skrg ni umur dia da 20 tahun. tp sayang.. bila mak diorg ngandung lagi, dpt anak pompuan. nama pun bagi dekat sama dgn arwah. nor izati. masyallh budak tu.. tomboy. lbh2 lg time dia kecik2. duk ikut bebudak lelaki. main mercun la,.. pndek kata, sume yg lelaki prnah main, dia mmg tak mau tinggal. marah bila org ingatkan dia tu pmpuan. hehe.. tp itu dulu.. walaupun skrg ni masih lagi ckp kasar2 sket ngan org2 yg rapar ngan dia.. suara pun lantang.. tp dah ada ciri2 pmpuan. dia tak mcm adik beradik die yg lain.. orgnya kurus. bdn sesuai jadik model. baru form 3 kalo tak silap. rambut die pjg mengurai. lurus. mcm model iklan shampoo. hehe..

satu kebiasaan kami.. kami tdk panggil makcik or pakcik kitorang as 'pakcik' or 'makcik'. panggil mama gak cthnya.. budak2 kat kg panggil mak aku as 'mama nana'.. mksudnye, 'mak kpd nana'. biasanya sebut nama anak sulung ar.. aku kan anak sulung.. that 'nana' is my name. hehe.. tp dunno why la, ayah aku budak2 panggil 'uncle'.

argh.. satu hari bercerita. sambil menunggu sms org.. tak kunjung tiba. majok kot.. cewah.. mcm org berkapel lak kan. hehe..

biarla aku jelaskan kat sini. aku single. just.. not available. nape aku ckp gini, org bg reaksi mcm2 a? haha.. tak prcyala.. apa la.. well, mmg.. better dun trust me kalo dlm hal ni ;)

wah, ni la 1st time aku bercerita ttg whole fmly.. erm.. k ar.. nak tido. next time citer hal lain lak.

salam & papai.. :)

i'm Back :) ~~

Thursday, June 21, 2007



Assalamualaikum..

setelah hmpir seminggu tak online.. duh, bez siot.

ni la gmbar family angkat aku spjg aku kat tawau. huhu.. la ni aku kat umah kat ranau da.. kind of missing them. erm.. ok la.. aku online jap je ni. not feeling really well ar.. batuk2 n selesema. bdn pun rasa panas ni. kejutan cuaca kot.. yela.. tawau n ranau beza keadaan cuaca. gtg all.. mkn pun blm lagi ni. doakan aku sembuh cpt ya :)

salam & papai..

going to tawau - 0ff for 6 days

Thursday, June 14, 2007


Assalamualaikum..

hmm.. i'm going to Tawau. it'll take about 8 hours from here, Ranau. what a long day.. hehe.. oya, i'll gonna be there for 5 nights and 6 days. tu pun kalo takda aral melintang.. and, i dunno if i'll have the opportunity to post even a little something in this blog when i'm there cuz, ya.. i go there by purpose. got some program to be done there..

but sure i'm bringing my laptop. mybe. ;p

arghh.. my camera! tak bleh gak amik skrg even asrama dia kat daerah ranau gak cuz dia sndiri ada program perkhemahan yang dianjurkan oleh sklh dia. i'd promise to lend him my camera. hm, actually i've planned to cancel my trip/program at Tawau but.. by this morning i feel like such a waste la pulak kalo tdk pigi. psst.. my dad have 1 sony camera worth +RM1500, two nokia hp brand with camera.. 1 worth +RM1000, and the other 1 +RM1500. but.. tak berani pnjam.. ya, actually, sy pernah pnjam kamera sony tu, n tak sengaja rosakkan. it took 1 sem for me to see that camera is usable again. wawawa.. i'm so sory dad.. huhu.. well, we'll see if i can manage to borrow 1 of it.. kikiki...

ops.. i have to go take my bath now. by noon, i have to be ready. Amoy will come there with me,.. dia tu org tawau sbnrnya. nti smpai sana bermalam je kat rumah dia. kallau dia takde, huh... jgn harap family aku bg aku p sana. gtg..

doakan aku slmt pergi dan kembali.. thanx. :)

Papai & Salam.

www.blogthings.com

Wednesday, June 13, 2007

not feeling well.. plus, boring day.. so i fill those forms..




Your Japanese Name Is...



Miya Sato


['Miya Sato' huh? nice n sweet name. i like it. :)]


Your Pride Quotient: 43%

You have your proud moments, but you're also likely to be a little ashamed of them.
Don't be too hard on yourself. It's normal to want to make a stellar impression.


[ya maybe i have to admit it.. hukhuk..]


Your Love Song Is

Sitting, Waiting, Wishing by Jack Johnson

"Maybe you've been through this before
But it's my first time so please ignore
The next few lines cause they're directed at you
I can't always be waiting, waiting on you
I can't always be playing, playing your fool"

You've been waiting for love, and you're not going to wait any longer!

[yea!!! ;p]


You Have a Melancholic Temperament

Introspective and reflective, you think about everything and anything.
You are a soft-hearted daydreamer. You long for your ideal life.
You love silence and solitude. Everyday life is usually too chaotic for you.

Given enough time alone, it's easy for you to find inner peace.
You tend to be spiritual, having found your own meaning of life.
Wise and patient, you can help people through difficult times.

At your worst, you brood and sulk. Your negative thoughts can trap you.
You are reserved and withdrawn. This makes it hard to connect to others.
You tend to over think small things, making decisions difficult.


Your Attitude is Better than 60% of the Population

You have a good attitude. While a realist, you do see the positive side of most things. People love to be around you.


What HASNIE FALINA Means

H is for Helpful

A is for Alluring

S is for Sweet

N is for Nutty

I is for Impressive

E is for Enchanting

F is for Fit

A is for Adaptable

L is for Legendary

I is for Influential

N is for Nice

A is for Altruistic


You Should Date An Italian!

You love for old fashioned romance, with an old fashioned guy
An Italian guy is the perfect candidate to be your prince charming
If your head doesn't spin enough, just down another espresso with him
Invest in a motorcycle helmet - and some carb blocker for all that pasta!


Men See You As Understated

You are an intreguing mix of girl and woman.
You're feminine, quiet, and a total mystery to most men.
Yet they often feel the urge to protect you, even if they don't know you.
You *are* a flirt, but you usually only flirt with those you know well


What Your Face Says

At first glance, people see you as warm and well-balanced.

Overall, your true self is reserved and logical.

With friends, you seem dramatic, lively, and quick to react.

In love, you seem intelligent and a bit intimidating.

In stressful situations, you seem cheerful and optimistic.


How You Are In Love

You take a while to fall in love with someone. Trust takes time.

You give and take equally in relationships.

You tend to get very attached when you're with someone. You want to see your love all the time.

You love your partner unconditionally and don't try to make them change.

You stay in love for a long time, even if you aren't loved back. When you fall, you fall hard.


Your Birthdate: December 1

You are a natural born leader, even if those leadership talents haven't been developed yet.
You have the power and self confidence to succeed in life, and your power grows daily.
Besides power, you also have a great deal of creativity that enables you to innovate instead of fail.
You are a visionary, seeing the big picture instead of all of the trivial little details.

Your strength: Your supreme genius

Your weakness: Your inappropriate sensitivity

Your power color: Gold

Your power symbol: Star

Your power month: January


You Are a Life Blogger!

Your blog is the story of your life - a living diary.
If it happens, you blog it. And make it as entertaining as possible.

[ya.. i do. i consider my blog as my virtual diary ~ where i can talk whatever i want bout what happen in my current life :)]

'CiNTa SanG RaTu'

Tuesday, June 12, 2007



Assalamualaikum pembuka bicara.. :)

hampir sehari ini aku habiskan membaca novel penulis kegemaran aku ~ Ramlee Awang Murshid.. bertajuk 'Cinta Sang Ratu'. seperti biasa, Ramlee Awang Murshid menggarapkan nilai2 Islam yang jitu ~ sungguh jitu ~ dlm novel2nya. 'Cinta Sang Ratu' merupakan kesinambungan dari novelnya yang lalu ~ 'Bagaikan Puteri' berlatarbelakangkan Zaman Kesultanan Melaka d Tanah Melayu dan Kuala Lumpur pada masa skrg ~ sblm Tsunami (kerana dlm novel itu, Tsunami berlaku d penghujung cerita tersebut). Dua dimensi masa yang berbeza.. itulah kelainan yg ditampilkan oleh Ramlee sbgai penulis yg kreatif, sntiasa memberi hidangan dan rasa berbeza pada tiap karyanya. latar tmpat dan masa yang berbeza, namun saling berkait. 'Cinta Sang Ratu' pula byk menggunakan bhsa dari seberang, bermaksud, latar tmpat juga di sktr kwsn seberang.

aku baru sampai part d mana Ratu Sulaman dkhianati oleh bonda sendiri, Maharani. Laksamana Sunan bersama Sadik bertemu seorang lelaki tua bernama Katiswara dlm usaha menjejaki Ratna, isterinya, yg juga pernah dikenali sebagai Ratu Sulaman. Haryani menjejaki Dani di Aceh setelah peristiwa Tsunami namun terkandas menjadi tahanan di Manggara - perkampungan serigala jadian yg sebetulnya telah pupus.. sementara Dani yg telah kehilangan akal berada dlm jagaan Pak Mustakim dan anak gadis suntinya, Saliha, dlm perjalanan ke sempadan Medan dan Aceh ~ Manggara. Laksamana Sunan, Sadik, Maharani, Ratu Sulaman dan Katiswara berada d zaman Kesultanan Melayu Melaka, di mana waktu itu Aceh dikenali sebagai Pulau Rencong.

haha.. selebihnya akan aku beberkan lagi. opsss.. nmpaknya bahasa sasteraku keluar lagi setelah sudah lama tdk membaca novel. kahkahkah..

atau perlukah aku menceritakan dahulu sedikit ttg novel 'Bagaikan Puteri'.. cerita Haryani yang koma. jasadnya di bumi Malaysia waktu skrg namun rohnya kandas d zaman kesultanan melayu Melaka. hmm.. apa perlu? hehehe..

ok. kita lupakan hal novel dulu.. :)

dlm 5 minit lagi aku kena turun ke bwh. ke gerai, jaga kedai runcit kat sblh tu. premis sambung ngan umah. tu la keje aku hari2. tiap mlm. kdg2 rasa rindu juga untuk balik ke kampus, menjalani semula kehidupan kampus yg hmpir sebulan aku tinggalkan.

Tadi adik aku kat sarawak call, memberitahu satu perkara yg.. kalo aku tgh minum time tu confirm berhambur air tu kuar dr mulutku. hehe.. i know him. he's a matured guy, we're a close siblings since our childhood.. so i dun think he's joking on that. apapun, aku just bleh sokong dr blkg ~ keputusan bergantung pada family saja. fikiran nakal ada juga bermain d kepala, tersenyum sambil membayangkan kemungkinan. actually it's not that bad.


Stranger ~


aku byk diam hari ni kat umah. bukan sngaja. kalo dikira, aku sprti bukan nana yg dulu.. always hepi with all that jokes stuff, with smiles, ..now feels like i am a stranger in my own home.

atau itu cuma perasaan aku je? okla.. walau mcmna skalipun, kena jaga kedai gak. kwangkwang.. papai.. c u later.. :)

Kotobian Tadau Togazo Do Kaamatan ll

Monday, June 11, 2007

[wif my only lil' sist & my bestfriend]
we dun have that 'perfect' smile but we rock each other & having every gud time together.. hahha.. ;p


[another pic with my sist, Dana]
on the way balik umah. teka, kami kat mana? blkg hi-lux my dad. wah.. penuh debu spjg perjalanan. tp takpe. nice n memorable short trip. hehe..


[Amoy with her bakal adik ipar]
dah mesra ngan family bakal tunang, baguslah. hehe..


jualan da byk habis, tinggal keropok2 lagi ;p




[my mom]


[A foreigner. Huhu.. what a.. actually he's my dad ;p]




KOTOBIAN TADAU TOGAZO DO KAAMATAN ~

Sunday, June 10, 2007



Majlis Nostalgia Pesta Kaamatan 2007
Peringkat Mukim Tanah Rata Anjuran Bersama Warga BN Mukim Tanah Rata Dirasmikan Oleh YB Tan Sri Bernard Dompok, Menteri Jabatan Perdana Menteri 09 Jun 2007, Padang SK. Marakau Ranau



Lenggok Tarian Sumazau


ini namanya mogagung [main gong]

Tapak d mana aku dan amoy bukak gerai. hehe..


Cuaca yang panas terik..


signboard kampung aku


Tadau Kaamatan [Hari Kaamatan].. pesta memperingati semangat padi





Dirasmikan Oleh YB Tan Sri Bernard Dompok




Pesta Kaamatan




assalamualaikum..

i'm so tired today.. skrg ni dah jam 1 pagi, baru hbs edit2 sket gambar yg aku amik td, tp rasa mcm da ngantuk sgt da mata ni. terlalu ngantuk. aku nak baring ar.. pastu tros tido, nak mimpi yang indah2. tak mimpi pun takpe sbnrnya.. hehe..

tunggu saja eh, esok aku submit gambar2 tu.. aku rasa tntu korang nak tgok. susah nak tgok kat negeri2 lain d malaysia. kat sabah je.. kalo ada pun, rasanya tak seberapa cuz tidak d tanah asal; sabah. hihihi..

overall, i got a very great day today. walaupun keje agak berat hari ni. dah lama tak keje berat.. lenguh rasa jari ni. tp puas hati. jualan habis laku. yg kitorang jual.. ~ mee goreng, nasi lemak, nasi campur, bubur nasi (tolong kwn mak jualkan), gula2, keropok2, kerepek2, aiskrim, air botol n tin,.. dll. sume hbs, kecuali keropok n gula2 ar.

gmbar sekeping kat atas ni menunjukkan gmbar duo sumandak do tokodo (dua org gadis kecil), sedang beli gula2 kat gerai kitorang. nyempat lagi aku. haha..

my bro yg sklh kat SMKA Ranau tu nak pinjam kamera aku. hmm.. we'll see.

okies, gtg. katil n bantal da melambai2 tuh.. :p

papai & salam..

Jalan-Jalan..~

Wednesday, June 06, 2007

gmbar kat atas ni gambar waktu kitorang pegi Tamu. kalo kat semenanjung panggil pasar tani, kat Sabah panggil Tamu. haha.. aku tgh wat teka teki, aku tanya kat diorang napa permukaan air minuman tu nmpak mereng (sbb jalan mereng, melurah ke bawah sedikit), diorang dgn muka yang korang dpt tgok kat atas tu ar.. sedang berfikir. paling siyes berfikir, mak aku.. seconds later baru diorang bising balik. kahkah..

actly gambar ni gambar candid, ayah aku yang amik.

esta mi familia.. y todo el mujer de mi la casa! my mom, amoy, nana @ fina, and dana..





my favourite comic.. 'Detective Conan'. eventhough i haven't read all it's volumes yet.. hehe..


'Hatiku Di Harujuku'.. a novel by Ramlee Awang Murshid, Malaysia's no.1 thriller novelis ` also my favourite writer. RM19.90. worthy.. hehe..


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS